Košarka

Za finale sa Srbijom

Branimir Korać • petak, 03.08.2007.

Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je protivnika u polufinalu pripremnog turnira u Bormiju. Za ulazak u finale igrat će protiv reprezentacije Srbije koja je u posljednjem susretu u svojoj skupini svladala Australiju 71:66 te kao prvoplasirana u skupini ušla u polufinale...

Nakon dvije neuvjerljive predstave u skupini (poraz od Talijana i teška pobjeda protiv Austrije), Hrvatsku očekuje teška utakmica protiv Srbije. Dvoboj s istočnim susjedima dat će finalistu turnira u Bormiju, a susret je na rasporedu već danas u 20 sati i 30 minuta.

Srbija je u svojoj skupini zauzela prvu poziciju, a u posljednjem susretu igrali su protiv Australije i slavili 71:66. Gotovo cijelim tijekom susreta Srbi su bili u prednost, ali u završnici je Australija zaprijetila, povela 66:63, no nije znala završiti utakmicu. Srbija radi seriju 8:0 i pobjednički završavameč.

Najbolji kod Srbije bili su Milan Gurović s 22 poena (5/5 za tricu) te Darko Miličić s 15 poena. Glen Saville s 14 poena predvodio je Australce za koje je David Andersen ubacio 12 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!