Košarka

Loša završnica hrvatskih juniora

Kristian Hohnjec • petak, 03.08.2007.

Hrvatska juniorska reprezentacija poražena je na startu Europskog prvenstva u Španjolskoj, vrlo razočaravajuće smo izgubili od Slovenije 72:62 u veoma neobičnoj utakmici. Uništio nas je oniski slovenski centar Dino Murič, koji je odigrao fantastičnu partiju....

Počeli smo dobro, razigrani Marino Šarlija i Filip Krušlin ubacili su sve koševe za vodstvo 11:3 u 3. minuti. Početkom druge četvrtine imamo najveću prednost - 23:14, a onda nam Janezi rade 14:2 seriju i na odmor odlaze s vodstvom 33:30. Odmah na startu drugog poluvremena velika neugoda, dotad naš najbolji strijelac i igrač Mario Delaš dobiva 4. osobnu pogrešku. Umjesto njega u igru ulazi Marijo Hajdić, koji Muriča ne može uhvatiti niti lasom.

Mi smo, doduše, poveli 37:36 nakon trice Karla Vragovića i koša Šarlije, međutim onda nam se ponovo dogodio veliki pad. Muriču se priključio Zoran Dragić, pa su Slovenci krajem treće četvrtine imali 54:41. Kao šlag na tortu stigla je i 5. osobna Delaša. Ipak, stiže veliki preokret naših, predvođeni Zadranima Šarlijom i Pavlom Marčinkovićem napravili smo 15:0 u prve četiri i po minute posljednje četvrtine za vodstvo 59:56. Džemo Ibisi odlučio je u tom periodu odmoriti Dinu Muriča, što mu se nije isplatilo.

No, čim se vratio na parket taj sjajni košarkaš prvo prekida slovenski post, a potom ubacuje i tricu za novo vodstvo. Nažalost, igra na "refule" je nastavljena pa smo nakon serije Slovenaca 8:0 u zadnje tri minute ušli s pet koševa zaostatka - 59:64. Poslije timeouta izgubili smo loptu, a Murič nam skače u napadu, ubacuje za 66:59 i tada je više-manje bilo jasno da gubimo utakmicu. Točku na i stavio je Vranjkovič tricom u posljednjoj sekundi za 72:62.

Murič je susret završio s 37 koševa i 13 skokova, a Dragič je ubacio 13 uz 11 uhvaćenih lopti. Kod naših najbolji Šarlija s 18 poena i 11 skokova, slijedi Krušlin s 12, dok je Delaš zabio 11 koševa. Hrvatska reprezentacija šutirala je katastrofalnih 3 od 24 za tricu. Sutra nas očekuje utakmica protiv jake Litve.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!