Ostali sportovi

Tyson Gay neuhvatljiv u Londonu

Maja Giljanović • subota, 04.08.2007.

Usprkos glasnim najavama o napadu na svjetski rekord na brzom tartanu Norwich Union Grand Prix mitinga u Londonu, najbržem sprinteru današnjice u kombinaciji na 100 i 200 metara za pobjedu je dovoljno bilo i preko 10 sekundi...

Tyson Gay je, naime, s 10.04 pobijedio ispred europskog prvaka Francisa Obikwelua, a pravo uzbuđenje donio je međusobni britanski okršaj za treće mjesto u reprezentaciji koje vodi u Osaku. Dosad izabranim Craigu Pickeringu i prvaku Marlonu Devonishu osvojenim petim mjestom trebao bi se pridružiti Mark Lewis-Francis; 24-godišnjak je za dvije stotinke bio brži od Tyronea Edgara. Jason Gardener je, pak, izvisio u kvalifikacijama zauzevši tek četvrto mjesto što je 31-godišnjaka ponukalo da se u vrućini trenutka zahvali treneru reprezentacije na mjestu u štafeti. Predomislit će se, međutim, jer trčao je u posljednjoj utrci dana koju su, pak, Britanci, dekoncentrirani pojedinačnim utrkama, u trećoj izmjeni Pickering/Devonish ispustivši palicu i prepustivši štafetni double Amerikancima (38.38 Grimesa, Dixona, Wigginsa i Cartera).

Svjetski i olimpijski prvak Jeremy Wariner poprilično se namučio za svoju 15. pobjedu na posljednjih 17 utrka na 400 metara; šangajsku prošlog rujna nije dovršio zbog ozljede mišića, a u Sheffieldu je prošlog mjeseca u kišnim uvjetima skliznuo iz startnog bloka.

Wariner je lani u Londonu istrčao ispod 44 sekunde (43.99), a nakon ovogodišnje unatoč pobjedi nad LeShawn Merritom ostao je blago razočaran vremenom: "44.05 nije tragično, ali nadao sam se po prvi put ove sezone ići ispod 44". S obzirom, međutim, da mu je ovo prva 400-ica poslije svibnja jer se naveliko sprema na dvostruko kraćoj dionici, 23-godišnjak ne bi trebao biti prekritičan.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjede Sanye Richards (49.79) ispred Allyson Felix na 400 metara, olimpijske pobjednice Veronice Campbell na dvostruko kraćoj dionici (22.55) ispred također sunarodnjakinje Torri Edwards te Jelene Isinbajeve (4.82) u skoku s motkom šest centimetara ispred Svetlane Feofanove.

U muškoj je, pak, konkurenciji rezultat dana postavio Reese Hoffa u posljednjoj seriji kuglu bacivši na 22.43 odnosno vodeći rezultat u svijetu ove godine i ujedno 11. na listi svih vremena, a jednu je od ukupno devet američkih pobjeda upisao i Ryan Wilson na 110 metara s preponama (13.27) ispred ni manje ni više nego još četiri sunarodnjaka za petama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!