Ostali sportovi

Kristina 8. na svijetu

Sportnet • subota, 04.08.2007.

Treći dan na SP u atletici za slijepe i slabovide u Sao Paolu, obilježili su naši mladi atletičari...

15-godišnja Kristina Ivanković bila je odlična u bacanju kugle i između 13 atletičarki, uspjela je ući u finale i osvojiti 8. mjesto na svijetu sa hicem od 9,02m (osobni rekord 9,03m). Kristina Škrlec je bila previše impresionirana i konkurencijom i atmosferom i tri puta je za malo prestupila i ostala na 13-om mjestu.

Slika 1 od 1.

Obje Kristine su članice AK AGRAM i trenira ih Ante Pavković. Ovim rezultatom Kristina Ivanković je sve bliže B normi koja bi je mogla odvesti u Peking 2008 godine gdje bi bila daleko najmlađa Paraolimpijka.

Branimir Budetić je i danas bio odličan sedmi (od 11)u bacanju koplja koje je bilo na rasporedu ujutro u 9 sati. Ako znamo da je Branimir sinoć poslije petoboja i pobjede u petoj disciplini- trci na 1.500m završio na doping kontroli i u hotel je došao u 23 sata a ustao u 6 sati ujutro, onda s punim pravom možemo reći da dobivamo vanserijskog atletičara u petoboju i bacanju koplja.

Vedran Lozanov je danas odlično trčao trku na 10000m i osvojio 7. mjesto od 19 atletičara. Vedran ima 22 godine i pravi rezultati će uskoro doći i u ovoj disciplini.

I završetak našeg dijela nastupa danas obilježila je Ivana Matošević. U izvanrednoj polufinalnoj trci na 800m, bila je izvrsna treća s rezultatom 2,34,79 što je za 6sec bolje od njenog osobnog rekorda. Ivana sutra trči finalnu utrku na 800m u 16 sati po lokalnom vremenu ( 5 sati iza vremena u Hrvatskoj).

Golbalisti su danas odigrali odličnih 2:2 s Australijom i u sutrašnjoj utakmici s Irakom odlučuju o ulasku među 16 najboljih, nakon čega slijedi kup sustav natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!