Košarka

"Izoliran" od ostatka svijeta

Bojan Poturica • subota, 04.08.2007.

Damir Miljković mnogima je poznat pod nadimkom "Cici". Ovaj rođeni Osječanin uspješno je pokrenuo karijeru u KK Zagrebu gdje je s braćom Tomas tvorio ubojit trojac...

Mnogi će se sjećati vremena Marka i Ivana Tomasa u redovima KK Zagreba. Pomisle li malo na druge igrače iz te "zlatne generacije mrava", svakako će im prvo na um pasti ime Damira Miljkovića, 193 cm visokog bek-šutera koji je s poznatom braćom činio ubojitu vanjsku liniju.

Damir Miljković

Mjesto rođenja: Osijek

Datum rođenja: 01.03.1980.

Visina: 193 centimetra

Pozicija: bek šuter

Klub: Spartak Vladivostok

"Cici" je danas član ruskog Spartaka iz Vladivostoka s kojim je prije nekoliko tjedana potpisao jednogodišnji ugovor nakon što je prošlu sezonu proveo u grčkom Panionisu. Damir je i prošlu sezonu trebao provesti u Rusiji, ali je klub u kojemu je proveo sezonu 2005./06. iznenadno "prestao s radom" pa je "Cici" postao slobodan igrač. Grci su s njim potom potpisali ugovor do kraja sezone.

Miljković sezonu u Panionisu zasigurno neće pamtiti po upečatljivom statističkom učinku. Naime, u 16 utakmica nacionalnog prvenstva imao je prosjeke od 4.4 koša, 1.2 skoka i 1.4 asistencije za 15-ak minuta. U FIBA Eurocupu je imao bolju statistiku te je imao prosjeke od 7.8 koševa i 2.1 asistencije.

Dosadašnja najbolja sezona u karijeri Miljkovića bila je njegova posljednja u dresu "mrava" kada je u NLB ligi postigao 17.4 koša u prosjeku. Sezonu potom je u Dynamu imao prosjek od 12.2 koša u FIBA Eurocupu te 8.6 koševa u ruskom prvenstvu.

Sljedeće sezone će igrati u Vladivostoku koji ima visoke ambicije nakon što je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu. Zanimljivo je napomenuti da je Vladivostok osam sati letenja udaljen od Moskve, dok je šest sati udaljen od američkog San Francisca, što dovoljno govori o "izoliranosti" ovog grada od ostatka svijeta. No, gazde Spartaka sve "prirodne nedostatke" nadoknađuju "debelim čekovima".

Damir je odličan šuter za tricu te je solidan u prodoru, a poznat je i po solidnoj obrani. Može igrati pozicije "dva" i ponekad "jedan", a zbog nedostatka visine i snage nije najbolja opcija na poziciji "trojke".

"Cici" će imati težak posao izboriti mjesto u reprezentaciji Jasmina Repešea. Na bekovskim pozicijama tu su Roko Leni Ukić, Marko Popović, Zoran Planinić, Davor Kus i Marino Baždarić te će se Miljković morati dobro namučiti ne bi li izborio nastup u Španjolskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!