Ostali sportovi

Malević: "Zanimaju me samo najbolji hrvatski odbojkaši"

HINA • subota, 04.08.2007.

Rade Malević, kojega je Izvršni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza jutros vratio na mjesto izbornika muške odbojkaške reprezentacije, izjavio je danas kako ga zanimaju samo najbolji hrvatski odbojkaši, ostvarenje ranije zacrtanog programa, te da na predstojećem Europskom odbojkaškom prvenstvu u Rusiji hrvatska reprezentacija ostvari senzaciju - osvoji medalju...

"Nas prošlost ne zanima, nas zanima rad, rezultat, časno i dostojanstveno predstavljanje Hrvatske na sportskom terenu. To je jedino što želimo, jedino što smo željeli i jedino što ćemo željeti", izjavio je Malević za Hrvatski radio.

Na prvo mjesto, kazao je, stavlja najbolje hrvatske igrače, "koji od prvog dana naše zajedničke suradnje žele samo jedno - biti jedna od najboljih reprezentacija svijeta".

"Oni su prepoznali ono što ja s njima radim, da ono što im kao trener mogu pružiti je ta razina koja ih zadovoljava, da su u cijeloj toj situaciju štitili interes sporta i časnih odnosa koji u sportu moraju biti prirodni sportski zakoni", dodao je Malević.

Zahvalio je svima koji su njemu i igračima pružali potporu tijekom krize u hrvatskoj odbojci, među njima i ministru sporta Draganu Primorcu i premijeru Ivi Sanaderu, "jer su pokazali da imaju časti, da prepoznaju mimo sustava neke sulude radnje i ideje, i dali nadu da će se mladi hrvatski čovjek moći u budućnosti osloniti na one koji ih vode".

Malević je istaknuo da su igrači tijekom priprema na Bjelolasici pronašli savršeni mir, da su stopostotno odradili program zacrtan mjesecima ranije, te da će tako i nastaviti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!