Košarka

S Irkinjama za deveto mjesto

Branimir Korać • subota, 04.08.2007.

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija igrat će za deveto mjesto na Europskom prvenstvu B divizije. U susretu za plasman od devetog do 12. mjesta, naše reprezentativke bez većih problema svladale su Rumunjsku 73:55 te osigurale borbu za deveto mjesto protiv reprezentacije Irske...

Naše kadetkinje borit će se u nedjeljnim dopodnevnim satima za deveto mjesto ili ukupno 25. u Europi protiv reprezentacije Irske. U susretu za poredak od devetog do 12. mjesto divizije B, naše reprezentativke svladale su Rumunjsku sa 73:55 i protivnik u susretu za deveto mjesto bit će im Irkinje koje su bile bolje od Portugala 69:62.

Dvoboj s Rumunjkama bio je lišen bilo kakve neizvjesnosti. Do 14. minute Rumunjska se još držala u igri, zaostajala tada tek dva poena (22:20), ali serijom 9:0 sa sedam poena raspoložene Anje Škare, Hrvatska se odvojila i gotovo već tu riješila susret.

Početkom drugog dijela Rumunjke su došle na 39:33, ali to je bilo ujedno i najbliže što su uspjele doći našim igračicama. U nastavku susreta Hrvatska je lako kontrolirala igru i rezultata, bez većih problema podizala prednost i na kraju zasluženo slavila.

Najbolje u našem sastavu bile su Anja Škara s 30 poena i osam skokova te Carmen Miloglav s 12 poena i osam skokova. U rumunjskom sastavu Adina Stoiedin ubacila je 11 poena uz 12 skokova dok je Andrea Stefan dodala 10 poena i pet skokova.

EP U16 žene, divizija B, od devetog do 12. mjesta:
Hrvatska - Rumunjska 73:55.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!