Rukomet

Opustite se i uživajte - oni dolaze

Vedran Stilin • nedjelja, 05.08.2007.

Iako smo u zanimljivom finalnom susretu ostali bez zlatnog odličja na Svjetskom prvenstvu do 19 godina u Bahreinu, Manuel Štrlek i Domagoj Duvnjak obilježili su ovo natjecanje sjajnim nastupima zbog čega su se zasluženo našli u najboljoj sedmorci Prvenstva…

Mlado lijevo krilo Zagreb CO-a Manuel Štrlek svakako je jedno od najvećih otkrića Golužine momčadi jer je tijekom cijelog natjecanja bio naš najučinkovitiji igrač. To je rezultiralo s 43 pogotka u sedam susreta po čemu se našao na petom mjestu ljestvice najboljih strijelaca, uz što valja istaknuti da on jedini među prvih 18 najboljih strijelaca nije imao priliku pucati sedmerac čime je ova brojka još impresivnija.

Odmah iza njega s 42 pogotka je Hrvoje Tojčić koji je na crtu sedam metara stao tri puta i isto toliko puta bio učinkovit. Treći po broju golova u našoj momčadi bio je Duvnjak s 31 golom (9/13 iz sedmeraca), dok je prvo mjesto na ovoj listi zauzeo Korejac Shin Seung-Li (57 golova, 10/11 iz sedmeraca).

Rubrika asistencija u potpunosti pripada najboljem mladom srednjem igraču svijeta Duvnjaku koji je 35 puta uspješno uposlio svoje suigrače, a drugoplasirani Danac Matias Helt Jepesen ima osam asistencija manje od mladog Đakovčanina.

Casper Urlich Mortensen predvodi skupinu najboljih kradljivaca s 18 lopti. Na drugom mjestu tu je Duvnjak s 13 ukradenih lopti što je još jedan pokazatelj sjajne igre hrvatskog reprezentativca koji je na ovom Prvenstvu bio pod najvećoj pažnjom protivničkih obrana.

Kad smo već kod obrane red je spomenuti i najbolje vratare. Norvežanin Erik Horberg jedini je imao učinak veći od 50% obrana na SP-u, ali vjerojatno zbog zlatnog odličja Danaca mjesto golmana u najboljoj sedmorci zauzeo je Niklas Landin Jacobsen koji je s 46% zauzeo drugo mjesto. Naš Ivan Pešić imao je najviše posla od svih vratara jer je prema njegovim vratima upućeno čak 243 lopte od kojih je on obranio 85 za 35% učinkovitosti.

Brojke su pokazatelj odličnih igara naših mladih igrača koji bi kroz koju godinu trebali biti nositelji igre A reprezentacije jer nećemo uvijek imati priliku navijati za Balića, Džombu, Lackovića, Metličića. Jednom će te veličine zamijeniti nova imena kao što su Duvnjak, Štrlek, Tojčić, Pešić, a i tada nećemo morati brinuti za vrhunske rezultate jer ovi dečki znaju igrati rukomet. Svijet ih već sada cijeni, a i s razlogom ih se pribojava.

Najbolja sedmorka Svjetskog prvenstva: Niklas Landin Jacobsen (DEN), Manuel Štrlek (CRO), Jensen Rasmus (DEN), K. Abdel Rehim Zeidan A. (EGY) Shin Seung-Li (KOR), Duvnjak Domagoj(CRO), Federico Vieyra (ARG).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!