Ostali sportovi

Potpisan sporazum o financiranju splitske Arene

HINA • ponedjeljak, 06.08.2007.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader i gradonačelnik Splita Ivan Kuret danas su potpisali Sporazum o zajedničkom financiranju zakupnine za sportsku dvoranu koja se počinje graditi u splitskoj Lori. Prema Sporazumu godišnju zakupninu u vrijednosti od 4 milijuna 930 tisuća eura plaćat će polovicu grad Split, a polovicu Vlada, te nakon 30 godina dvorana i svi objekti ostaju u vlasništvu grada Splita...

Premijer Sanader potpisivanje ovoga sporazuma ocijenio je velikim danom za grad Split i Hrvatsku te izrazio osobito zadovoljstvo što je za gradnju dvorane postignuto jednoglasje pozicije i opozicije isto kakvo je bilo u Saboru kada se donosila odluka o organiziranju Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj.

"Mi smo rukometna nacija koja je osvojila velike medalje - od svjetskog prvenstva do olimpijskog zlata. Zato se moramo iskazati kao dobri domaćini organizirajući Svjetsko prvenstvo 2009. No, i mimo toga važno je naglasiti da Split nakon MIS-a 1979., kada je dobio stadion na Poljudu, dobiva još jednu veliku sportsku arenu koja je važna za prvenstvo, ali i za sve sportove u gradu. Time će se Split uvrstiti u sportske metropole svijeta", naglasio je Sanader.

"Ne smijemo se osramotiti 2009. godine, a sve dvorane od Zagreba preko Poreča, Osijeka, Zadra i Splita bit će izgrađene na vrijeme i završene do 15. prosinca 2008.", naveo je uputivši ohrabrenje onima koji sumnjaju da se može u ovako kratko vrijeme izgraditi sportska dvorana jer je, na primjer, stadion u Poljudu za MIS izgrađen za izuzetno kratko vrijeme od godinu dana. Dodao je da će osobno za sve gradove tražiti tjedna izvješća kako bi pratio izgradnju dvorana.

Kazao je kako je najdalje otišao grad Zadar koji je već pri kraju izgradnje svoje dvorane, ali nju su neovisno o prvenstvu odlučili izgraditi sami Zadrani. Kako je dvorana u Zadru već 90 posto gotova, država dosad nije pomogla u njezinoj izgradnji, ali pomoći ćemo kroz druge oblike financiranja kao što pomažemo svim drugim gradovima koji se pripremaju za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009., rekao je predsjednik Vlade.

Gradonačelnik Ivan Kuret ističući vrijednost buduće dvorane u koju investitor, a riječ je o Konzorciju predvođenim splitskim Konstruktorom, ulaže 150 milijuna eura, kazao je kako Konzorcij upravo registrira tvrtku posebne namjene koja će voditi izgradnju dvorane.

"U roku od 15 dana sva administracija će biti dovedena do kraja i onda počinje težak i zahtjevan posao da dvoranu završimo do sredine prosinca 2008., dok će svi drugi projekti uz dvoranu u Lori biti građeni u drugoj fazi koja mora biti završena do 2010. godine", istaknuo je splitski gradonačelnik.

Potpisivanju su bili nazočni ministar financija Ivan Šuker, potpredsjednik Vlade Damir Polančec i splitski gradski vijećnici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!