Ostali sportovi

Blanka u lovu na dijamant

Maja Giljanović • utorak, 07.08.2007.

Posljednji ispit prije puta na Svjetsko prvenstvo koncem mjeseca u Osaku, najboljoj hrvatskoj atletičarki, ali i ponajboljoj visašici svijeta ove sezone Blanki Vlašić predstoji na večerašnjem Super Grand Prix mitingu u Stockholmu...

Splićanka je uz neprikosnoveni etiopski dugoprugaški dvojac Kenenisa Bekele/Meseret Defar od organizatora Galana najavljena kao jedna od glavnih kandidatkinja za obaranje rekorda Olimpijskog stadiona i osvajanje jednokaratnog dijamanta unatoč Kajsi Bergqvist koja će pred svojim navijačima zasigurno učiniti sve ne bi li nadvisila Blanku i ubilježila ove sezone ukupno petu pobjedu.

Svjetska prvakinja iz Helsinkija 2005. teško će, međutim, obraniti prošlogodišnje slavlje (202 centimetra i novi rekord mitinga) s obzirom da serija dvostruke svjetske juniorske prvakinje ove sezone uključuje nevjerojatan niz od ukupno 20 skokova preko dva metra od kojih je 13 puta natjecanja završavala s preskočenih 200 centimetara čime je izjednačila svoj dosadašnji rekord.

Osim toga, apsolutnim hrvatskim rekordom - 206 centimetara - postavljenim u Solunu 30. srpnja, Blanka je izbila na treće mjesto svih vremena (u društvu Bergqvist, Cloete i Šlesarenko) iza svjetske rekorderke Stefke Kostadinove (209) i Ljudmile Andonove (207 centimetara).

Miting u Stockholmu je inače prepun istinskih zvijezda svjetske atletike od kojih je ponajveća zasigurno Jamajčanin na stotki Asafa Powell, a uz bok su mu i olimpijski pobjednici, 400-metraš Jeremy Wariner te švedski adut u visu Stefan Holm. Fiksevi na 3000 u muškoj i 5000 u ženskoj konkurenciji su, pak, također osvajači olimpijskih zlata 25-godišnji Bekele odnosno dvije godine mlađa Defar.

Međunarodni program započinje u 18 sati i 30 minuta, a ženski vis starta sat vremena kasnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!