Košarka

Kalelarga ga još pamti

Bojan Poturica • četvrtak, 09.08.2007.

Teza da dubrovačka škola košarke vrlo dobro radi zadnjih nekoliko godina, ima jednu potvrdu u liku Lukše Andrića, centra Cibone...

208 centimetara i 22 godine star centar Cibone Zagreb, Lukša Andrić, mnogo je puta pokazao naznake svog talenta koji ipak ove sezone nije potvrđen izborom na NBA draftu. Realno, skauti nisu ni imali priliku vidjeti previše od Lukše koji se u dvije godine u Ciboni nije naigrao, iako je ohrabrujuće odigrao posljednji dio protekle sezone, točnije Prvenstvo Hrvatske.

Lukša Andrić

Mjesto rođenja: Dubrovnik

Datum rođenja: 29.01.1985.

Visina: 208 centimetara

Pozicija: Centar

Klub: Cibona Zagreb

Pratitelji Cibone sa sigurnošću mogu ustvrditi da je Andrić dosta napredovao u prošloj sezoni koju je okrunio naslovom prvaka Hrvatske. Lukša je u finalu protiv Zadra bio jedan od najboljih igrača zagrebačke momčadi, a svakako vrijedi podsjetiti na njegovu odličnu izvedbu iz 12. kola regularnog dijela. Andrić je tada u Jazinama predvodio Cibonu s 23 koša i deset skokova. Utakmicu sezone odigrao je protiv odličnog centarskog para Jure Lalić - Todor Gečevski.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Za očekivati je da će Andrić pod palicom Joke Vrankovića u nadolazećoj sezone biti stožerni igrač Cibone pod košem, ukoliko se ne izrealizira dolazak Stanka Baraća. Glavni nedostatak Andrića je lakoća kojom dolazi u probleme s osobnim pogreškama, iako je i taj dio u Prvenstvu Hrvatske krajem sezone bio na zadovoljavajućoj razini.

Lukša "ima potez" u napadu i vidi se da je dobro "odgajan", ali ponekad zna dosta propuštati u obrani. No s obzirom da su mu tek 22 godine, pred njim je velika budućnost ukoliko bude kvalitetno trenirao.

Karijeru je započeo u KK Dubrovniku, a potom je još kao junior prešao u redove Cibone koja ga je na dvije godine ustupila Dubravi na kaljenje. Nakon vrlo dobrih prezentacija u toj momčadi, Andrić se 2005. vraća u Cibonu pod palicu Dražena Anzulovića.

Prema prvim izvještajima s priprema reprezentacije, teško je očekivati da će Lukša biti na popisu igrača koji će u Španjolsku. Mario Kasun, Nikša Prkačin i Marko Banić su iskusniji i u ovom trenutku kvalitetniji, ali nema sumnje da će iskustvo s priprema biti velika pomoć u daljnjem razvoju ovog Dubrovčanina velikog potencijala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!