Vodeni sportovi

Ipak tek C finale

HINA • četvrtak, 09.08.2007.

Stjepan i Mićo Janić u disciplini kajak-dvosjed i Nikica Ljubek u kanuu-jednokleku plasirali su se u C finale na 1000 metara, prvog dana Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama u njemačkom Duisburgu....

Nakon jutarnjeg programa izlučnih utrka na 1000 m, u kojima su se Mićo i Stjepan Janić u disciplini kajaka dvosjeda te Nikica Ljubek u disciplini kanua jednokleka plasirali u polufinale, u poslijepodnevnom programu su se osvajanjem 5. mjesta (Nikica Ljubek) odnosno 7. mjesta (Stjepan i Mićo Janić) uspjeli su se plasirati u C finale.

Natjecanja se nastavljaju sutra izlučnim i polufinalnim natjecanjima na 500 m, u kojima nastupaju Stjepan Janić u disciplini kajaka jednosjeda i Nikica Ljubek u disciplini kanua jednokleka.

Hrvatski kanuisti i kajakaši u Duisburgu traže vize za OI u Pekingu, koje će ostvariti ako budu među najboljih šest europskih čamaca u svojim disciplinama. Ukoliko im to ne uspije u Duisburgu, ostaje prilika da se Peking osigura na Europskom prvenstvu sljedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!