Košarka

Novi poraz juniora

Kristian Hohnjec • četvrtak, 09.08.2007.

Hrvatski košarkaši doživjeli su novi poraz na Europskom juniorskom prvenstvu u Španjolskoj, danas je bolji bio domaćin 89:78. To je ujedno i peti poraz naše reprezentacije u šest susreta, a zbog trijumfa Njemačke nad Rusijom ipak ćemo u borbu za plasman od 5. do 8. mjesta....

Španjolci su počeli furiozno i nakon 100 sekundi vode 7:0, sredinom prve četvrtine 24:10, a na kraju prvih 10 minuta gubimo 34:21. Pablo Aguilar (14 koševa u prvom periodu) se poigravao s našim centrima. Domaćin je već imao i 17 razlike, na poluvrijeme ipak odlazimo s podnošljivih 44:55. Iznad vode nas je držao Mario Delaš, koji je do odmora skupio 15 poena.

Predvođeni kapetanom Karlom Vragovićem uspjeli smo se vratiti u utakmicu, te smo u zadnjih 10 minuta krenuli s samo pet koševa manjka - 68:73. No, Španjolci su posljednji period otvorili serijom 8:0 i tu su nestale sve nade u veliki preokret naših. Do kraja utakmice domaćin je rutinski održavao prednost, te na kraju slavio s 89:78.

Lošu partiju Ricarda Rubija (tri koša) pokrili su Pere Tomas (20 koševa) i spomenuti Aguilar (24 poena, sedam skokova), dok su kod naših prednjačili Delaš (23 koševa, osam skokova, osam izgubljenih lopti) i Vragović (20 koševa, sedam skokova). Tradicionalno solidan bio je Marino Šarlija (10 koševa, osam skokova), dok je podbacio Krušlin (2/9 šut, sedam poena). Slijedi nam utakmica protiv Francuza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!