Ostali sportovi

Problemi Powella s vizom

Maja Giljanović • četvrtak, 09.08.2007.

Svjetski rekorder Asafa Powell predvodi listu 44 jamajkanska predstavnika zasad prijavljena IAAF-u za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Osaki, ali se, uz Tysona Gaya, glavni favorit za naslov svjetskog prvaka na 100 metara suočio s neočekivanim problemom...

Japanske vlasti, naime, još uvijek 24-godišnjaku nisu odobrile vizu za koju je Powell inače predao zahtjev u Veleposlanstvu Japana u Milanu 2. kolovoza. Prvenstvo starta 25. ovog mjeseca, a Powell je smjerao na put sutra. Njegovi menadžeri su osupnuti osobito jer nikad prije nije imao sličnih poteškoća; prošle je jeseni, primjerice, uredno nastupio na Seiko Super mitingu, a odbijanac su također dobili sunarodnjaci mu Shericka Williams (400 metara), Nesta Carter (100 metara) i Melanie Walker (400 prepone).

"Naišli smo na neubičajene administrativne probleme, ali činimo sve ne bismo li ih riješili u najkraćem mogućem roku", potvrdili su vijest iz Stockholma gdje su prije dva dana nastupali na Super Grand Prix mitingu (Powell je dakako slavio na stotki, doduše sa, za njegove standarde, poprilično sporih 10.04).

Čim se raspetlja birokratska zavrzlama, a očekuju da će do ponedjeljka dobiti zeleno svjetlo, Powell i ekipa će se preostalim reprezentativcima u Osaki pridružiti 14. ovog mjeseca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!