Ostali sportovi

Selbyju osveta, Dott rastužio Kineze

Branko Barić • petak, 10.08.2007.

Treći dan velikog turnira u Šangaju obilježio je ponovni okršaj dvojice finalista sa Svjetskog prvenstva koje se ove godine igralo u Sheffieldu. Domaći navijači s velikim nestrpljenjem su čekali ponovni izlazak na pozornicu najboljeg Kineza, a pobjedu dana ostvario je Matthew Stevens. Dvije ikone ove igre, Steve Davis i Stephen Hendry, danas su se oprostili od turnira…

Ako je itko smatrao da je sjajan nastup Marka Selbyja u Sheffieldu bio slučajnost, danas će morati promijeniti mišljenje. Nije morao dugo čekati da bi se osvetio Johnu Higginsu za poraz u velikom finalu, te ga je već na prvom turniru sezone prije vremena poslao kući. Svjetski prvak je poveo 3:1, ali Selby dobiva četiri framea u nizu uz break od 131 u posljednjem.

Sjajna kineska publika ostala je bez svog najvećeg ljubimca. Graem Dott je s 5:1 deklasirao Ding Junhuia i tako izborio četvrtfinale.

Matthew Stevens priznaje da još uvijek sanja nevjerojatan poraz od Shauna Murphyja na Svjetskom prvenstvu kada je vodio 12:7 da bi na koncu izgubio 13:12. Danas je on izveo sličan preokret okrenuvši 4:0 protiv Stephena Maguirea koji igra u velikoj formi. Stephen Lee je s 5:3 izbacio sedmerostrukog svjetskog prvaka Hendryja, a Dave Harold s 5:1 peterostrukog Davisa. Četvrtfinale su još izborili Stuart Bingham, Ryan Day i Dominic Dale pobjedama nad Pettmanom, McCullochom i Gunnelom.

Shangai Masters, 2. kolo: Selby – Higgins 5:3, Bingham – Pettman 5:4, Day – McCulloch 5:3, Harold – Davies 5:4, Dott – Ding 5:1, Dale – Gunnel 5:1, Lee – Hendry 5:3, Stevens – Maguire 5:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!