Košarka

Latvija nije bezazlena

Branimir Korać • petak, 10.08.2007.

Reprezentacije nastavljaju s odigravanjem pripremnih susreta uoči Eurobasketa. Naš protivnik u skupini u Španjolskoj, Latvija, svladao je Ruse, a pobjede su upisali i Nijemci, Francuzi i Slovenci...

Latvija je još jednom pokazala kako je vrlo dobra reprezentacija i poslala je još jedno upozorenje Španjolskoj i Hrvatskoj kako ih se na Eurobasketu neće smjeti olako shvatiti. Na turniru u Rigi svladali su Rusiju 87:80 pokazavši u određenim trenucima odličnu igru ostavljavši Ruse posve nemoćnima. Najviša prednost tijekom susreta rasla je i do 17 poena viška na strani Latvije, a Rusi su u završnici ipak ublažili katastrofu. Najbolji kod Latvije bili su Sandis Valters sa 17 poena i Andris Biedrins s 14 poena i 11 skokova. Kod Rusije Nikita Šabalkin ubacio je 13 poena, a Viktor Krjapa 12 poena uz šest skokova.

Slika 1 od 1.
Foto: Karlo Dževerlija

Njemačka je još uvijek bez Dirka Nowitzkog, no i bez njega s lakoćom je svladala Austriju 97:77. Austrijanci su izdržali deset minuta, čak i vodili nakon prve četvrtine 25:18, ali onda su Nijemci počeli igrati i susret je brzo riješen. Ademola Okulaja predvodio je Njemačku s 23 poena dok je Pascal Roller dodao 18. Kod Austrije Benjamin Ortner sa 16 poena i Stazić s 15 poena bili su najefikasniji.

Na turniru u Strasbourgu Slovenci su iznenadili Grčku i svladali ju 65:54. Odličnih 30 minuta Slovenije bilo je dovoljno za pobjedu protiv aktualnih europskih prvaka. U određenim trenucima činilo se da su dresovi zamijenjeni obzirom da je Grčka bila posve razbijena, a slovensko vodstvo iznosilo je 47:26. No do kraja Grci su se malo pribrali i spriječili potpuni potop. Sloveniju su predvodili Smodiš i Erazem Lorbek s po 11 poena dok je najbolji Grk bio Vasilis Spanoulis s 15 poena.

U drugom susretu u Strasbourgu Francuska je tek nakon produžetka svladala Srbiju 93:87. U 40 minuta rezultat je glasio 77:77, no u produžetku se osjetio izostanak Miličića koji je skupio pet osobnih pogrešaka i Francuzi odnose pobjedu. Najistaknutiji kod Francuske bili su Diawara s 18 i Turiaf s 16 poena dok su Srbiju predvodili Gurović s 23 i Aleksandrov s 14 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!