Košarka

Španjolci traže poništenje susreta

Kristian Hohnjec • subota, 11.08.2007.

Utakmica između Srbije i Litve dobila je svoj epilog u prigovoru Španjolskog košarkaškog saveza (Feb). Španjolci od Fibe traže poništenje susreta i shodno tome mjesto u današnjem polufinalu, doduše ne znamo tko bi trebao biti izbačen. Kao dokaz priložili su i video...

Susret Litve i Srbije odlučivao je o prolazu u polufinale, a pošto su tri momčadi imale isti omjer presudila je koš razlika. Španjolski savez tereti Srbe i Litavce da su sklopili pakt, odnosno dogovorili se o ishodu utakmice, tako da obje ekipe prođu, a domaćin Europskog juniorskog prvenstva ispadne. "Savez ne može ostati pasivan kada se dogodi nešto tako flagrantno poput utakmice Litve i Srbije", komentira predsjednik Feba Jose Luis Saez.

"Zbog ovog sporta i fair playa ne možemo dopuštati da se takve stvari događaju. Kakvu to poruku šalje mladim košarkašima, da se rezultati utakmica mogu namještati?", pita se Saez. Najvjerojatnije se neće dogoditi ništa spektakularno, unatoč silnoj moći koju Španjolci uživaju u čelništvu Fibe. Ispadanje ih posebno boli jer je ovo prvenstvo zapravo napravljeno kao velika španjolska proslava na čelu s mladom zvijezdom Rickyem Rubiom. Španjolci su jedva uspjeli izboriti da i treći put zaredom organiziraju Europsko juniorsko prvenstvo, što je presedan sam po sebi, a sada im je netko pokvario feštu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!