Ostali sportovi

Bitka za Wales usred Kine

Branko Barić • nedjelja, 12.08.2007.

Oba polufinalna susreta turnira u Šangaju okončana su iznenađujućim rezultatom. Mark Selby nije uspio doći do prilike za osvajanje svog prvog naslova na turnirima koji se boduju za svjetsku rang-listu, a bolje nije prošao niti drugi favorit Graeme Dott. Za obojicu su kobni bili Velšani..

Dominic Dale od samog početka ušao je puno koncetriranije u susret od nedavnog finalista Svjetskog prvenstva, te tako stekao prednost koju nije ispuštao do kraja. Ni u ovom dvoboju nismo vidjeli puno velikih breakova, ali to je očito posljedica sporijih stolova u Kini koji ne odgovaraju igračima. Bilo je zato sjajne taktičke borbe, ali i dosta neočekivanih promašaja, što je učinilo igru prilično sporom, a frameove dugim. U takvoj borbi iskusniji Velšanin se puno bolje snašao i zasluženo izborio finale rezultatom 6:3.

Ryan Day ovih dana prezentira možda svoj najbolji snooker u karijeri. Danas je s jednim century breakom i još tri breaka preko 50 potpuno nadigrao Dotta i lakše nego što je itko očekivao otišao u finale. Kao potpuna suprotnost drugom polufinalu, ovdje se igralo puno brže, u napadačkom stilu, što je inače karakteristika ova dva igrača. I Day sam kaže da neće imati puno izgleda protiv Dalea ako se upusti u dužu taktičku bitku, pa mu je cilj igrati napadački i agresivno i u sutrašnjem finalu.

Shangai Masters, polufinale: Dale – Selby 6:3, Day – Dott 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!