Košarka

Latvija mučila Talijane

Branimir Korać • utorak, 14.08.2007.

Latvija se još jednom pokazala kao ozbiljan protivnik. Na turniru u Cagliariju dugo je držala u šaci domaćina Italiju, ali na kraju je ipak poražena. Pobjede u pripremnim susretima zabilježili su i Česi i Finci...

Talijani su uz dosta muke svladali našeg protivnika u skupini u Španjolskoj Latviju s 83:73. Još na pet minuta do kraja susreta Latvija je vodila 69:68, ali u samoj završnici stala, krenuli su Bulleri i Belinelli i dovršili posao preokrenuvši situaciju na parketu. Belinelli je ubacio 23, a Gigli 11 poena kod Italije dok su Latviju predvodili Biedrins sa 16 i Skele s 14 poena.

U drugom susretu na turniru u Cagliariju Česi su uništili Poljsku s vrlo visokih 84:59. Tijekom susreta razigrana Češka imala je i čak 31 poen prednosti protiv posve indisponiranih Poljaka. Lubos Barton s 21 i Jiri Welsch s 13 poena bili su najefikasniji kod Čeha dok je kod Poljaka Witka s deset poena jedini bio dvoznamenkast.

Uoči dvoboja Hrvatske i Novog Zelanda u Crikvenici su igrali i Finci i Britanci. Finci su slavili 80:63 s 19 poena Kopponena dok je kod Velike Britanije Sullivan ubacio 12.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!