Košarka

Španjolci sredili Portugal, poraz Latvije

Branimir Korać • srijeda, 15.08.2007.

I u utorak je igran niz prijateljskih susreta u sklopu priprema za nastup na Eurobasketu u Španjolskoj. Sva tri hrvatska protivnika u skupini u Španjolskoj bili su u pogonu, a uspješni su bili Šanjolci dok su Latvija i Portugal bilježili poraze....

Italija je s lakoćom osvojila turnir u Cagliariju svladavši i u posljednjem susretu slabe Poljake 84:52. Poljaci su svim reprezentacijama poslužili za nabijanje koš-razlike i imaju velikih razloga za zabrinutost uoči Eurobasketu. Ovdje je Italija riješila pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu otišavši na odmor s visokih 46:25. U nastavku se nastavila domaća dominacija i završeno je s plus 32. Najbolji kod Italije bili su Gigli s 19 i Mancinelli sa 17 poena, a kod Poljske Dylewicz je ubacio 15, a Wojcik deset poena.

U drugom susretu Češka je bila bolja od Latvije 85:76 i tako došla do drugog mjesta na turniru. Česi su kontrolirali rezultat cijelim tijekom susreta i pobjedu nisu dovodili u pitanje. Kod Latvije istaknuli su se Janičenoks s 14 i Cipruss s 13 poena i devet skokova dok je ovaj susret propustila prva latvijska zvijezda Biedrins. Čehe su predvodili nezaustavljivi Jiri Welsch s 28 i Benda s 18 poena.

Španjolci su puno teže nego rezultat govori dobili Portugal. Na kraju je na semaforu stajalo 82:65, ali Portugal je pao tek u posljednjih 13 minuta kada su Španjolci iskoristili dužu klupu i uzeli pobjedu. Rudy Fernandez sa 16 i Felipe Reyes s 13 poena bili su najefikasniji kod Španjolske, a kod Portugala Silva je ubacio 17, a Santos 15 poena.

Na poprištu dvoboja Hrvatske i Finske, sastali su se u predigri Velika Britanija i Novi Zeland, a pobjedu su odnijeli Britanci 82:75 uz 15 poena Bettsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!