Košarka

Važan trijumf BiH u Mađarskoj

Kristian Hohnjec • srijeda, 15.08.2007.

U trećem kolu dodatnih kvalifikacija za Eurobasket, koje će dati preostalog 16. sudionika, Bosna i Hercegovina pobjedom u Mađarskoj zadržala je stopostotan učinak. Istim se može pohvaliti i Izrael, koji je danas bez velikih problema svladao reprezentaciju Belgije...

Mađari su se držali u egalu prvih dvadeset minuta, ali širina i duga klupa BiH došla je do izražaja u drugom poluvremenu kada predvođeni Terrelom Castlom i Jasminom Hukićem lako stižu do pobjede. Za konačnih 83:68 najzaslužniji je upravo Hukić (14 koševa, 10 skokova), najbolji strijelac pobjednika bio je Feliks Kojadinović s 16 koševa, a valja istaknuti i 12 poena 18-godišnjeg Elmedina Kikanovića. U redovima Mađarske bolji od ostalih šuter Istvan Nemeth s 15 koševa, bivši igrač Cibone Marton Bader dodao je 13 uz sedam skokova.

U derbiju skupine C dotad neporaženih Izraela i Belgije bolji je bio domaćin. Na poluvremenu Izraelci su već vodili 47:25, pa je ostatak susreta bio odrađivanje posla, konačan rezultat 85:66. Yotam Halperin (29 koševa, šest skokova, šest asistencija, četiri ukradene lopte, šut 10/11) odigrao je odličnu partiju, dvoznamenkasti su još bili Lior Eliyahu (17), Meir Tapiro (13) i Matan Naor (10 koševa). Za Belgijce, koji nastupaju bez Didiera Mbenge i Thomasa Van Den Spiegela, standardno najučinkovitiji igrač Real Madrida Axel Hervelle (16 koševa, 10 skokova).

U dvoboju reprezentacija koje ne mogu računati na Eurobasket Ukrajina je ubilježila prvu pobjedu očekivanim 74:64 trijumfom protiv Danske. Rijetka pozitivna stvar za Ukrajince je igra 18-godišnjeg Oleksandra Kolčenka, koji je nakon 30 koševa Izraelu danas s 17 poena ponovo predvodio strijelce. Inače, temperamentni bek poznat je po neupitnom talentu i čestim svađama sa suigračima i trenerima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!