Košarka

Španjolci pregazili Litvu

Kristian Hohnjec • petak, 17.08.2007.

Reprezentacija Španjolske danas je porazila Litvu 95:75. Odlično izdanje domaćina u Gijonu i još jedan poraz Litve, koja unatoč snažnom rosteru zasad djeluje veoma loše u prijateljskim susretima. Najbolji pojedinac utakmice bio je povratnik u reprezentaciju Pau Gasol...

Španjolci su bili razigrani, pomalo spektakularni, te se tako na pravi način predstavili navijačima. Furia je glavni favorit predstojećeg Eurobasketa, u njihovu korist ne ide samo domaći teren, već i očita kvaliteta. Litva je doduše dobro počela, nakon odličnih rola Šarunasa Jasikevičiusa i Dariusa Songaile vodili su 31:21 u drugoj četvrtini, međutim uslijedio je velik pad u drugom poluvremenu.

Dalekometni šutevi Juana Carlosa Navarra i Rudyja Fernandeza vratili su Španjolce u egal, a nakon serije koševa Gasola vode 47:38. Uspjeli su se Litavci približiti na dva razlike, međutim odlični Jose Manuel Calderon i Felipe Reyes bili su previše za Butautasovu momčad u posljednjoj četvrtini. Najbolji strijelac utakmice bio je Gasol s 19 koševa, Calderon je dodao 18, Reyes 14, dok je Navarro postigao 11 poena. Kod Litve najučinkovitiji Jasikevičius i Kaukenas s 12 koševa, Songaila je zabio 11.

"Imali smo i boljih predstava u defanzivnom dijelu. Litva je doista odlična napadačka momčad i zadavali su nam dosta problema, tako da s nekim stvarima u tom dijelu nisam zadovoljan. Moramo nastaviti istim putem, imamo još puno posla", rekao je poslije susreta Pepu Hernandez. Španjolski izbornik se još uvijek nada da će im se priključiti Jorge Garbajosa, koji ovog tjedna u Torontu nije dopio dopuštenje za treniranje punim intenzitetom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!