Košarka

Talijani i Rusi suzili izbor

Bruno Blumenschein • petak, 17.08.2007.

U iščekivanju odluke hrvatskog izbornika Jasmina Repeše o kraćenju popisa reprezentativaca, koji će nastaviti pripreme za Eurobasket, donosimo Vam poglede na dva susjedna tabora, talijanski i ruski...

Nešto više od dva tjedna je preostalo do početka Eurobasketa u Španjolskoj, a konkurencija u svim reprezentacijama je sve žešća. Talijanski izbornik Carlo Recalcati ima dosta problema s ozljedama, zbog kojih je s popisa reprezentativaca morao maknuti Richarda Masona Roccu, kao i Giuliana Marescu te Lucu Vitalija. U reprezentativni dres je pozvan Lucca Garri, kako bi, kao petnaesti igrač, popunio moguće izostanke Andree Bargnanija, odnosno Danila Gallinarija, koji također vuku lakše ozljede.

S druge strane, među mogućim hrvatskim protivnicima u drugom krugu, neće biti Dmitrija Flisa, koji je jedan od trojice otpisanih iz ruske momčadi. Izbornik David Blatt je napravio određene rošade te je uz Flisa kući poslao Sergeja Bikova i Dmitrijeva, koji ima problema s ozljedom. U reprezentaciju su pozvani Jurij Vasiljev i Igor Vjaljcev, koji popunjavaju popis od 14 ruskih igrača za završni dio priprema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!