Košarka

"Cibonina politika nema smisla"

Kristian Hohnjec • petak, 17.08.2007.

Slaven Rimac vraća se u Zagreb, nakon što je posljednje godine proveo u inozemstvu. Rimac je i dalje ime od formata, iako ima 32 godine "na plećima" u Sutinskim vrelima od njega očekuju mnogo. Više od komentara o Cedeviti, zaintrigirale su Rimčeve riječi o svojem bivšem klubu, Ciboni...

Zagrepčanin će sljedeću sezonu provesti u Podsusedu, premda priznaje da je s obzirom na cjelokupnu karijeru Cedevita korak unatrag, ambicija mu ne nedostaje: "Meni je prije sezone bio cilj vratiti se u Zagreb. S upravom sam pregovarao i prošlih godina. Čini mi se da se projekt od prošle sezone mnogo uozbiljio. Nadam se da ćemo ostvariti primarni cilj, što je plasman u NLB ligu". Slaven je posljednju sezonu igrao za ukrajinski Avzomash i Paris, a najveći dio karijeri proveo je u Ciboni.

Kao jedan od najistaknutijih igrača kluba iz Savske u posljednjoj dekadi "Riki" je osvojio osam naslova prvaka Hrvatske, a za politiku svoje bivše momčadi nema razumijevanja: "To što radi Cibona je veoma loše. U sljedećoj sezoni četiri će stranca biti u petorci, to nije Cibona. Ukoliko dobro odigraju prodat će se, a onda će sljedeće godine ponovo dovoditi četiri nova Amerikanca. Nema nikakvog dugoročnog plana. Tako se ne može napraviti kvalitetan rezultat".

Rimac konstatira da se Cibona treba okrenuti omladinskom pogonu, koji bi trebao stvoriti tri-četiri igrača koji bi mogli biti nositelji igre. "I ovi mladi igrači koje su izbacili u posljednje vrijeme - Lukša Andrić i Damir Markota nisu plod dugoročnog planiranja i forsiranja, oni su igrali samo zato jer nije bilo nikoga na njihovim pozicijama. Tko zna kad će shvatiti da ovako ne ide, možda za godinu, možda za pet". Rimac je imao ponude iz Rusije, no nakon ukrajinske avanture nije imao želju za povratkom u istoćnu Europu.

32-godišnjak nije optimističan pred nastup reprezentacije na Eurobasketu: "Mi ćemo ovisiti o tome kakav će dan imati naš protivnik. Jednostavno ima dosta momčadi koje su kvalitetniije od nas. Ako Španjolska odigra odlično i ako Hrvatska odigra odlično, pobijedit će Španjolci. Da su u reprezentaciji Vujčić i Giriček onda bi imali kvalitetu da se borimo za vrh". Rimac napominje da je u vrlo dobrim odnosima s Jasminom Repešom, te je uvjeren da će izbornik odlično pripremimi momčad, međutim nije siguran hoće li to biti dovoljno za kvalitetan rezultat. Nakon četiri godine izbivanja, Rimac je ponovo u "svojem" gradu, opet sa "šesticom" na leđima, ovaj put Cedevitinom.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!