Košarka

Longin otpao, Tomić se vratio u Zagreb

Bruno Blumenschein • subota, 18.08.2007.

Kao što je bilo najavljivano hrvatska košarkaška reprezentacija nakon Svjetskog kupa je ostala bez prvog imena. Izbornik Jasmin Repeša je odlučio prvog maknuti Branimira Longina, dok je neizvjesna situacija oko mladog centra Ante Tomića, koji je napustio pripreme kako bi zagrebački liječnici pogledati hematom na listu noge...

Dolazak na večernji trening je otkrio nekoliko novosti u hrvatskoj reprezentaciji. Taktičkog treninga su bili pošteđeni Nikša Prkačin i Marko Popović (oba koljeno), ali kod niti jednog stanje nije alarmantno. Longin je upotpunio društvo u teretani, a pridružio im se i Damir Miljković, za kojeg se smatra kako bi trebao biti slijedeći koji napušta pripreme reprezentacije. Nije bilo niti Marija Kasuna, kojeg je najvjerojatnije "prevarila" klimatizacija te su se "javili" sinusi, ali većih problema ne bi smjelo biti.

Povratak Jasmina Repeše s kratkotrajnog puta u Rimu značio je i razgovor s Branimirom Longinom, koji je označen kao prvi "prekobrojni", iako nije odigrao niti minute u pripremnim susretima. Bormio je propustio zbog upaljenog žulja, dok su na Svjetskom kupu njegove minute popunili Mario Stojić i Marino Baždarić. Zadranin nije prihvatio ponudu da ostane u Crikvenici trenirati zasebno, što će biti ponuđeno i drugim "prekobrojnima". Dosadašnji susreti govore kako su glavni kandidati Miljković i Jure Lalić, a konačna odluka izbornika Repeše će se znati prije utorka kada reprezentacija putuje za Tursku.

Što se tiče Ante Tomića, mladi centar Zagreba se vratio u metropolu kako bi snimio hematom na listu noge, nakon čega će liječnička služba prva dati ocjenu. Repeša je nakon večernjeg treninga tek "prebacio" lopticu na liječnike, uz prognozu da će "vidjeti hoće li se Tomić vraćati u Selce i Crikvenicu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!