Ostali sportovi

Kraj odbojkaške trakavice!?

Ivana Strahija • subota, 18.08.2007.

Izvršni je odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza konačno potvrdio Malevića i njegovu ekipu za službenu hrvatsku reprezentaciju, čime je otklonjena opasnost suspenzije reprezentacije na predstojećem Europskom prvenstvu.

Nakon što su svi mogući ljudi u Odbojkaškom savezu uspjeli dobiti otkaze, nakon što smo imali dvije reprezentacije na pripremama, a treća je odbijala igrati, nakon što su iz dana u dan donošene kontradiktorne odluke, koje su neki falsificirali, a drugi o tome vikali na sav glas, svi možemo odahnuti. Imamo reprezentaciju i ona će nastupiti na Europskom prvenstvu.

Na današnjem je sastanku Izvršnog odbora HOS-a prisustvovao i izaslanik CEV-a (Europske odbojkaške organizacije), kako bi se uvjerio da su uistinu svi oni koji imaju pravo potpisa potrebne dokumente i potpisali. Europa nam ne vjeruje, no to smo si apsolutno sami krivi.

Izvršni je odbor ovjerio popis igrača i izbornika za predstojeće EP u Rusiji, tako da barem s time neće biti problema. Zanimljiva ostaje činjenica da sad već zloglasni Andrija Popović i dalje ima sve ovlasti kao predsjednik, pošto ga može smijeniti tek Skupština, čije je zasjedanje zakazano za listopad ove godine. Hoće li ta sitna pojedinost zakuhati još koju krizu ostaje tek da vidimo.

Uz sve što se u odbojci događalo u posljednjih mjesec dana, uz svu podršku koju je Malević primio od javnosti, vjerujemo da će mnogi s velikim zanimanjem pratiti prvenstvo u Rusiji, koje započinje 16. rujna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!