Rukomet

Podravka Vegeta najjača u Luksemburgu

www.koprivnica.net • ponedjeljak, 20.08.2007.

Podravka Vegeta pobjedom nad francuskim Besançonom u finalu Turnira prvaka u Luxembourgu od 35:25 (21:12) postala nakon šestog nastupa konačno i pobjednik, i to s novim trenerom Zdravkom Zovkom

PODRAVKA VEGETA - ES BESANÇON 35:25 (21:12)

BASCHRAGA - Sport centar Op Acker. Gledatelja: 500. Suci: Felix Retz i Marco Meyer (obojica Švicarska).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (5), Stančin (-), Jelčić (14+0); Kožnjak 2, Palčić 1, Lovrak 4, Zebić 4, Gaće 5(1), Milanović-Litre, Horvat 3, Franić 4, Šerić, Pasičnik 8(3), Tarle, Tatari 4. Trener: Zdravko Zovko.

ES BESANÇON: Quaire (7+2), Grosu (4+1); N. Morel 4, L. Morel 2, Brouillet, Racine 1, Durand 4, Mathieu 1, Grundisch 5, Chebbah 7, Leclerc, Bals1. Trener Jan Basny.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 7(4), ES Besançon 1(0).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 12 minuta (Tatari i Franić 2+2, Palčić, Zebić 2), ES Besançon 4 minute (Chebbah i Bals).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Jelčić (Podravka Vegeta)

Božica Palčić primila je veliki pehar te ček na 2500 eura, koji pripada pobjedničkoj ekipi. Druoplasirani Besançon dobio je 1500, a treći Kopenhagen 1000 eura. Tako su Podravkine igračice, koje su pratički tokom trodnevnog turnira izrastale radosno stajale na pobjedničkom postolju, rezerviranom samo za najbolje. Nisu dobile pojedinačne nagrade, one su otišle u Beč (fair play), Francusku (najbolja igračica) i Bascharage (najbolja golmanica). Tako je odlučio domaćin: da budu svi zadovoljni. Sve ekipe su dobile pehare i puno boca velikog i malog šampanjca.

Zdravko Zovko nakon mađarskog iskustva strijepio je od prosječnog rezultata, ali je mogao mirno otići u neki kutak s pomoćnikom Matom Matijevićem i ispiti čašu piva. Čovjek je bio mokar kako se kaže do gole kože. Na svim utakmicama neumorno ustaje, hoda, trči, čući, sav je unutra. Ekipa mu polako ulazi u formu, a pravi ispit imat će u utorak u susretu s prvakom Francuske Metzom u prijateljskom susretu u Metzu.

Podravka Vegeta igrala je dobro, korisno, brzo, čak i za oko lijepo. Doduše, koji put su zbog 'umiranja u ljepoti', tj. egzibicijama gubile lopte i razliku, ali želja je bila velika: kad ti ide, onda ti ide, pa što ne bi i malo zezancije?!

Vidjelo se odmah da Francuskinje ne mogu, Podravka je igrala dosta dobro u obrani, u napadu s križanjem, ulaženjem, pucanjem iz vana, više su od Francuskinja i bilo bi i više golova da suci znaju bolje procjenjivati neke detalje igre. Nisu dovoljno suptilni.

Ne treba nikoga posebno isticati, ali Ivana Jelčić je sjajno branila (14), a onda se u 10 minuta 'obezobrazila' i Marta Žderić i obranila je pet lopti. Golmanima na svih sedam utakmica svaka čast. Ne zaboravimo da se finalna igrala u punom vremenu, 2x30 minuta, ostale 2x20. 'Dižu' se i vanjske igračice, a ostat ćemo kod tvrdnje da je Lovrak u ovom trenutku pojačanje za Podravku i da će zbog svog pristupa igri i realizaciji sigurno okupirati pažnju trenera, koji mogu biti prezadovoljni pristupom ekipe igri, međusobno bodrenje, izvlačenje od grešaka jedne za drugu: sve ono čega u Györu nije bilo. I dalje tvrdimo: Podravka Vegeta mora dovesti lijevu vanjsku igračicu. Čita li to tko? Ma čita, Uprava je toga svjesna, Saša i društvo sve će učiniti da Podravka Vegeta uspije u Ligi prvakinja.

Foto: www.kcinfo.net

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!