Košarka

Grčki suci jači od Litve, Slovenci od Italije

Bruno Blumenschein • utorak, 21.08.2007.

Već tradicionalno prije Eurobasketa grčka metropola ugošćuje ponajbolje reprezentacije Starog kontinenta na Acropolis kupu. Prvog dana pripremnog turnira domaćin je na krilima sudačke trojke preokrenuo susret protiv Litve, dok je Slovenija nakon skakačkog dvoboja dobila i rezultatski...

Nepotpun dojam iz Bormija, talijanska reprezentacija je potvrdila i na početku Acropolis kupa u Ateni. Problemi Andree Bargnanija s osobnim pogreškama u samo 15 minuta na parketu, uveli su Italiju, u susretu sa Slovenijom, u probleme sa skokom. Slovenija je na kraju dvoboja imala čak 15 skokova više (37-22), ali nije s lakoćom sačuvala plus 19, već su uvjerljivo vodstvo morali spašavati centri, Matjaž Smodiš (13 poena) i Rašo Nesterovič (12 poena).

U konačnih 84:81 ponovno zbog ozljede nije sudjelovao Jaka Lakovič, dok je kod Italije najviše pokazao Marco Belinelli (20 poena), a iskusni Mateo Soragna je dodao 16 poena.

U drugom susretu dana Grčka je svladala Litvu sa 78:71, ali su najbolji grčki igrači na parketu bili suci. Litva je tijekom treće četvrtine imala 55:46 nakon čega stvari u svoje ruke preuzimaju domaći suci. Nakon dvije tehničke pogreške litavskim igračima tijekom jedne minute, nadodali su niz smiješnih odluka, tako da se nakon susreta i litavski izbornik Ramunas Butautas ponajprije osvrnuo na suce, a zatim i na predstavu svojih igrača.

Što se tiče same utakmice, obje momčadi su igrale dosta rastrgano uz puno pogrešaka, a čini se kako grčka obrana nije onako nebrojna kao u završnici prošlog Europskog prvenstva. Kod Grčke, koja je preokrenula susret serijom 19:2, izdvojio se Antonis Fotsis sa 23 poena, dok je Litvu predvodio prošlogodišnji junak Panathinaikosa Ramunas Šiškauskas sa 18 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!