Automoto

BMW ne mijenja

Maja Giljanović • utorak, 21.08.2007.

Trećeplasirana momčad 2007. BMW Sauber će u istom sastavu ući i u sljedeću sezonu odnosno, potvrdio je Mario Theissen, razloga promjenama Nicka Heidelda i Roberta Kubice nema...

Direktor BMW-a je o četvrto odnosno petoplasiranom u pojedinačnom poretku izjavio: "Obojica su imala izvrsnu sezonu. Nick se primjerice dvaput uspinjao na pobjedničko postolje dok se Robert u svojoj prvoj pravoj sezoni pokazao pravim dijamantom. Oba su na svoj način pridonijela da se BMW etablira kao treća najbolja F1 momčad i kontiuniranim će radom, sasvim sigurno, iduće godine pružiti još više".

30-godišnji je Nijemac inače dosad osvojio 42 boda, a na podij se uspinjao u Kanadi (treći) te Mađarskoj (drugi) dok je 22-godišnji Poljak, lišo se bez posljedica izvukavši nakon zastrašujućeg udesa na VN Kanade, sakupio 28 bodova. Ukupno je BMW na čvrstom trećem mjestu 38 bodova ispred branitelja prošlogodišnjeg naslova pobjednika u poretku konstruktora, Renaulta.

Potvrda istog line-upa tako stiže nakon sve glasnijih spekulacija da će dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso ukoliko mu pukne film i odluči se na napuštanje McLarena prije isteka ugovora utočište pronaći upravo u Theissenovom BMW-u.

Pozicija, pak, test-vozača Timo Glocka još uvijek nije potvrđena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!