Rukomet

Tako se to radi

Vedran Stilin • srijeda, 22.08.2007.

Hrvatska juniorska reprezentacija ostvarila je još jednu veliku pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Makedoniji. U trećem kolu drugoga kruga pala je do sada neporažena Danska za osiguranje prvog mjesta u skupini i lakšeg protivnika u polufinalnom susretu…

Iako su još jučer izabranici Vladimira Canjuge pobjedom protiv Španjolske osigurali polufinale Svjetskog prvenstva do 20 godina, današnji dvoboj s Dancima razrješavao je konačno pitanje - tko će s prve pozicije u završnicu, Skandinavci ili mi.

Neki bi rekli da je taj susret zapravo stvar prestiža jer obje momčadi će u borbu za medalju, ali srećom naši reprezentativci nisu to tako shvatili te su od samog početka stisnuli do sada neslomljivi danski sastav. Početak je ponovno bio nešto slabiji, ali kad je Hrvatska ušla u svoj ritam onda Danci više nisu pronašli rješenje kako zaustaviti taj moćni stroj.

Posljednje vodstvo imali su pri rezultatu 7:6 u 12. minuti susreta nakon čega Blažević, Čupić i Musa donose rezultatsku prednost na hrvatsku stranu koje više ne ispuštaju do kraja prvih 30 minuta za vodstvo 18:15.

Slika 1 od 1.
Foto: Safet Ademi

Nastavak ne nudi ništa novo, Canjugini dečki nastavljaju s ubojitim ritmom i odlaskom na čak sedam pogodaka prednosti. Zaista, teško je bilo prije utakmice zamisliti da će moćni Danci biti toliko slomljeni bez pravog odgovora na sjajnu igru naših. Na njihovu sreću opuštenija igra Hrvatske u samoj završnici donosi im priliku za umanjenje uvjerljivog poraza te susret završava slavljem naših s četiri pogotka razlike (33:29).

Najbolji kod nas bio je ubojiti vanjski razarač Blažević (9 pogodaka), kome su se sjajnom igrom pridružili Čupić i Koljanin sa šest golova. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti sjajnog Bumbaka na vratima s čak 17 obrana. U danskom sastavu najučinkovitiji je bio Mads Christiansen (7 golova).

Ovom pobjedom Hrvatska je osigurala prvo mjesto u skupini i vrlo vjerojatno izbjegava Njemačku u polufinalu na koju će po svemu sudeći Danska, dok će današnji susreti posljednjeg kola u Skupini 1 donijeti konačno razrješenje tko će od Švedske, domaćina Makedonije i Egipta na noge našima. Jedno je sigurno, prekosutra u 18:30 ili 21 sat kreće borba za medalje.

Svjetsko juniorsko prvenstvo, treće kolo drugog kruga:
Hrvatska – Danska 33:29 (18:15)
Rusija – Koreja 35:33 (15:18)
Španjolska – Slovenija 26:22 (11:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!