Rukomet

Kreševo s Nijemcima za finale

Vedran Stilin • četvrtak, 23.08.2007.

Završetkom posljednjih susreta Skupine 1 Svjetskog prvenstva do 20 godina Hrvatska je saznala protivnika u polufinalu. Bit će to Njemačka koja je u svom zadnjem nastupu grupne faze poražena od Švedske i tako skandinavskoj momčadi prepustila vodeće mjesto skupine i sraz s Dancima u polufinalu…

Iako je Njemačka već prije posljednjih 60 minuta igre imala polufinale u džepu, tri momčadi su se borile za drugo mjesto koje je vodilo u samu završnicu. Najbolje su taj troboj iskoristili Šveđani koji su u međusobnom srazu s Nijemcima stigli do pobjede rezultatom 26:24 i tako ne samo da su ušli u završnicu natjecanja, već su osvojili i prvo mjesto u svojoj skupini te tako izbjegli Hrvatsku u polufinalu.

Zlobnici bi rekli kako je Njemačka ciljano poražena u ovom susretu jer je htjela zaobići Dance u borbi za finale iako ta priča baš i ne drži vodu s obzirom na snagu koju je pokazala hrvatska reprezentacija upravo u jučerašnjem dvoboju s Danskom. Naime, treba naglasiti kako je naša reprezentacija jedina na ovom Prvenstvu bez poraza stoga je teško očekivati kako bi netko s namjerom išao na noge sjajnim izabranicima Vladimira Canjuge.

Ne treba se zamarati s tim jer znamo koliko vrijedimo i možemo te je sigurno kako Njemačku čeka težak, nadamo se i nemoguć posao, u polufinalu koje se igra sutra s početkom u 21 sat. Prije nas u 18:30 na parketu dvorane u Ohridu istrčat će Danska i Švedska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!