Košarka

Ayuso i English se ispromašivali

Kristian Hohnjec • četvrtak, 23.08.2007.

Počelo je Prvenstvo Amerike i to šokom. Naime, momčad košarkaških anonimaca, Meksiko uspjela je lakoćom slomiti otpor mnogo priznatijeg Portorika. Novo iznenađnje nije dozvolio Brazil protiv Kanade, a u najočekivanijoj utakmici dana Amerikanci su se poigravali s Venezuelom...

Uvertira je pripala Urugvajcima koji su nakon produžetka bili bolji od Paname 88:84. Junak utakmice bio je jedini urugvajski NBA igrač Esteban Batista postigavši 26 koševa, uključujući i onaj za 75:75 sekundu prije isteka regularnog dijela. Batista je dodao 16 skokova, ali i promašio 15 od 22 pokušaja iz igre. Igrač talijanskog Cantua Nicolas Mazzarino zabio je 25 poena, dok je najefikasniji u redovima Paname bio bivši igrač sarajevske Bosne Jaime Lloreda (21 koš).

Veliko iznenađenje stiglo je u drugoj utakmici. Meksiko je slavio protiv Portorika 100:89. Činilo se da će favorizirani Portorikanci doći do pobjede kada su opipljivi zaostatak pretvorili u vodstvo početkom posljednje četvrtine, međutim Meksikanci tada na krilima Gustava Aguirrea i Victora Mariscala rade veliku seriju i bez neizvjesnosti završavaju utakmicu. Mariscal je završio susret s 30 postigutih koševa, kod Portorika je najbolji bio Rick Apodaca s 15 ubačaja. Larry Ayuso odigrao je slabo, 11 koševa uz šut 3 od 9 iz igre i dva asista. Njegov suigrač i glavna zvijezda momčadi Carlos Arroyo promašio je sve - pokušavao je deset puta.

Brazil je teže od očekivanog, 75:67 dobio Kanadu. Odlično su počeli, poveli 11 razlike početkom druge četvrtine, međutim uporni Kanađani se vraćaju i šest minuta prije kraja dolaze do egala. Tada je na scenu stupio neuhvatljivi Leandro Barbosa dovevši svoju momčad do uspjeha. Bek Phoenixa bio je najbolji strijelac dvoboja s 30 koševa uz slabu realizaciju - 9 od 26. Carl English postigao je šest od prvih osam koševa Kanade, no nakon toga se ohladio i do kraja utakmice pogodio tek jednu loptu iz igre. Bivši igrač Zadra završio je utakmicu s 12 koševa promašivši deset od 14 pokušaja.

SAD je ubilježio glatku pobjedu protiv Venezuele, bilo je 112:69. U rezultatskom smislu utakmica je bila posve nezanimljiva, budući da su Amerikanci od početka do kraja povečavali prednost. Svih 12 igrača dobilo je dvoznamenkastu minutažu, a kao najbolji strijelci s po 17 koševa istakli su se Michael Redd i Carmelo Anthony. Kobe Bryant je za 16 minuta zabio 14 uz pet asista. Slobodni su u prvom kolu bili Djevičanski otoci i reprezentacija Argentine.

Skupina A: Meksiko 1-0, Urugvaj 1-0, Panama 0-1, Portoriko 0-1, Argentina 0-0
Skupina B: SAD 1-0, Brazil 1-0, Kanada 0-1, Venezuela 0-1, Djevičanski otoci 0-0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!