Tenis

Roko iznenadio, Čilić razočarao

Kristian Hohnjec • četvrtak, 23.08.2007.

Iz New Yorka stižu jedna dobra vijest i dvije loše. Počet ćemo s lošima, Marin Čilić i Nika Ožegović poraženi su u prvom kolu kvalifikacija US Opena. Razočaravajuć ishod pogotovo za Marina od kojeg smo očekivali da se kvalificira u glavni turnir. Iznenadio je Roko Karanušić pobjedom protiv vrlo solidnog Zacha Fleishmana...

Japanac Go Soeda u dobroj je formi, prošlog tjedna slavio je na Challengeru u Ekvadoru, međutim to nije opravdanje za Čilićev poraz već na startu kvalifikacija. Sve je bilo odlučeno u dva tiebreaka, oba su otišla na stranu Soede. U prvom je Marin imao šansu - izgubio ga je 7:5, dok je u drugom Soeda lako došao do vodstva 5:1 i bez problema završio meč. Nakon što je nastupio na prethodna tri Grand Slama, Čilića tako nećemo gledati u Flushing Meadowsu. Pobjednika nad 10. nositeljem, Soedu u sljedećoj rundi čeka Andis Juska, malo poznati Latvijac.

Amerikanac Zach Fleishmann nedavno je bio bolje od priznatog Čileanca Fernanda Gonzaleza, no to nije previše impresioniralo Roka Karanušića, koji je lakoćom s 6:4, 6:2 izborio drugo kolo kvalifikacija. Tamo ga očekuje nepostavljeni, 244. igrač svijeta također Amerikanac Jesse Witten. Prolazna prepreka. U ženskoj konkurenciji na startu je ispala Nika Ožegović, bolja je bila Ruskinja Alina Židkova. Nakon izvjesna prva dva seta, odluka je pala u odlučujućoj igri trećeg. Iskusnija Židkova se tu bolje snašla i izborila drugo kolo, gdje je čeka Francuskinja Julie Coin. Imamo još jednu predstavnicu, Ivanu Abramović koju očekuje susret prvog kola protiv 29. nositeljice Mađarice Kire Nagy.

US Open, kvalifikacije, 1. kolo, muškarci: Karanušić (Hrvatska) - Fleishmann (SAD, 24) 6:4, 6:2; Čilić (Hrvatska, 10) - Soeda (Japan) 6:7 (2), 6:7 (5).
US Open, kvalifikacije, 1. kolo, žene: Ožegović (Hrvatska, 33) - Židkova (Rusija) 2:6, 6:1, 6:7 (3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!