Košarka

Srbi lakoćom protiv Kineza

Kristian Hohnjec • četvrtak, 23.08.2007.

U drugom današnjem susretu na Efes kupu u Izmiru reprezentacija Srbije lako je s 96:76 svladala Kinu. Moka Slavnić dao je priliku gotovo svim igračima, nakon što je njegova momčad pobjedu osigurala već u prvom poluvremenu. Statistički su se istakli Mile Ilić i Zoran Erceg....

Slavnić je na parket poslao petorku: Rašić, Radivojević, Cvetković, Erceg, Ilić. Kada su im se solidnim rolama s klupe priključili Marko Jarić i Darko Miličić prednost je protiv bezidejne Kine brzo narasla na dvadesetak poena razlike. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Srbije 53:30.

U nastavku je srpski izbornik dosta rotirao, međutim to nije mnogo pomoglo Kinezima, koji su doduše dobili drugo poluvrijeme, ali nisu ozbiljnije uspjeli smanjiti zaostatak i popraviti dojam. Najefikasniji kod pobjednika Cvetković i Erceg sa 16 koševa, Nemanja Aleksandrov dodao je 13, a Ilić 12 uz osam skokova i pet izgubljenih lopti. Nenametljivi Jarić ubilježio je pet dodovanja bez izgubljene lopte i promašenog šuta. Kod Kineza najbolji je bio neposlušni Yi Jianlian sa 17 koševa i devet skokova.

U srijedu su Španjolci zabilježili i 24. pobjedu u nizu. Pali su Nijemci, bilo je 77:61. Furia se ponovo mučila u prve tri četvrtine, da bi sada već tradicionalno protivnika samljela u posljednjoj. Još u trećoj četvrtini Njemačka je bila u egalu (52:49), da bi ih sjajni Navarro zatim torpedirao za uvjerljivu pobjedu domaćina i prvog favorita skorašnjeg Eurobasketa. Najefikasniji igrač utakmice Navarro postigao je 18 koševa, Pau Gasol dodao je 13, dok je Felipe Reyes zabio 12 i uhvatio devet lopti. Po običaju Dirk Nowitzki bio je najbolji kod Njemačke, ovaj put sa za njega skromnih 14 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!