Rukomet

Hrvati propustili finale

Ivana Strahija • petak, 24.08.2007.

U polufinalnom dvoboju s Njemačkom naša je mlada reprezentacija ostala sedam golova kratka. Tako će u finalu Nijemci zaigrati sa Šveđanima, dok našima ostaje da se za treće mjesto Svjetskog prvenstva bore u nedjelju protiv Danaca.

Hrvatski su mladi rukometni reprezentativci nažalost konačno morali ubilježiti poraz, šteta što se to dogodilo upravo u polufinalu, gdje nema šanse za popravni. Ipak, cijelo je iskustvo Svjetskog prvenstva bilo upravo sjajno, naši su pod Canjuginim vodstvom pokazali snagu, odlučnost, odličnu igru, i skepticima dokazali da će i iduća generacija hrvatskih rukometaša imati važno mjesto na svjetskoj rukometnoj sceni.

U polufinalnom susretu s Njemačkom Hrvati nisu vodili ni u jednom trenutku. Nijemci najavljuju pobjedu već u prvim minutama, Dietrich i Jungwirth postižu 2:0, a nekoliko minuta kasnije njemačka reprezentacija ima +3 kod 4:1. Slijedi 7:3 i 11:7, naši tek pred kraj poluvremena uspijevaju smanjiti na tri pogotka zaostatka.

U drugom dijelu Hrvati započinju nešto bolje, a pogoci Muse, Čupića, Kevića i Bičvića te konačno Koljanina dovode naše na svega -1 kod 19:18 u 44. minuti. To ipak budi Nijemce, koji u seriji nezaustavljivo pogađaju četiri puta i vraćaju se na lagodnijih 23:18. POsljednji pogodak za Hrvate postiže Gruičić u 56. minuti, a do kraja susreta Nijemci nižu još dva gola, do konačnih 29:22.

Najbolji je strijelac u našoj reprezentaciji ponovno bio Čupić (šest pogodaka), dok je kod Nijemaca najbolji bio Haller s osam pogodaka.

Tako će Hrvati u nedjelju na megdan s Dancima, koji su također izgubili polufinale, a borba za treće mjesto bit će jednako zanimljiva kao i polufinale. Nijemci će do zlatne medalje morati proći Šveđane, taj se susret igra nešto kasnije isti dan.

Svijetsko juniorsko prvenstvo, polufinale:
Hrvatska - Njemačka 22:29 (11:13)
Švedska - Danska 32:29 (17:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!