Košarka

Repeša poslao Popovića u svlačionicu

Kristian Hohnjec • petak, 24.08.2007.

Hrvatska je Latviji ubacila 102 poena i to je svakako dobra vijest, pogotovo što nismo igrali punim "gasom". Nešto je trebalo sačuvati i za uvertiru Eurobasketa protiv ovog istog protivnika. Jasmin Repeša je dao priliku svim glavnim igračima, ali jasno i sakrio poneku taktičku varijantu...

Igrali smo dobro, iako je bilo određenih padova u igri, razumljivih s obzirom na česte rotacije i igranje pod "ručnom". Nakon jučerašnjih obrambenih egzibicija, Damir Markota utakmicu je počeo u petorci i nije krenuo loše, ubacio je sedam koševa u samom početku. Njega i Marka Popovića izbornik je zbog međusobne prepirke na parketu i klupi sredinom druge četvrtine poslao na hlađenje. "Slanje Markote i Popovića u svlačionicu sastavni je dio treninga i pripreme za velika natjecanja. Ako neospornom hrvatskom talentu uspijemo pridodati i odgovarajući mentalitet, to će biti veliki pomak naprijed", rekao je "Jasko", a prenosi Jutarnji list.

Hrvatska je u prva dva susreta ostavila veoma dobar dojam, premda je opet bilo određenih oscilacija u igri. Opet nismo uspjeli odigrati dobro cijelu utakmicu u komadu, no bilo je trenutaka kada smo izgledali impresivno i lepršavo. "Nisam očekivao ovako snažnu Hrvatsku. Čestitam Jasminu Repeši, Hrvatska igra odlično u obrani, a i vanjski šut im ide. Nadam se da ćemo pobijediti Srbiju i ponovo se susresti u finalu", rekao je izbornik Turske Bogdan Tanjević. Naši igrači u prve dvije utakmice pogodili su 19 trica s gotovo 50 postotnom uspješnošću.

Priliku je protiv Latvije na samom startu dobio i Marin Rozić. Odigrao je solidno, te još uvijek nije jasno tko će biti biti prekobrojni trinaesti. Jure Lalić i Lukša Andrić nemaju velike izglede, pa se čini da je u pitanju dvojba između Rozića i Baždarića (danas izvan zapisnika).

Mario Kasun ponovno je bio efikasan - 19 koševa za 20 minuta. Možda i važnija spoznaja je njegova vrlo dobra obrana na nadarenom Andrisu Biedrinsu, koji se nije pokazao u najboljem svjetlu. Latvijski izbornik Karlis Mužnieks reći će da su njegovog centra zaustavili suci, koji su ga nagradili s tri brza prekršaja: "Nerazumijevanje igre od strane sudaca bitno je uticalo na loše izdanje Biedrinsa". Mužnieks priznaje da je Hrvatska trenutno bolja ekipa, ali i ističe da sljedeća utakmica počinje rezultatom 0:0.

Bolje nego protiv Turske reagirao je Roko Leni Ukić, lakoćom je probijao prvu liniju Latvije i utakmicu završio sa sedam asistencija i bez izgubljene lopte u 19 minuta. "Zadovoljan sam utakmicom, imali smo konstantu u obrani, a vidio se i pomak u napadu u odnosu na susret protiv Turske. Neznam koliko se suparnik 'skrivao', ali mi smo sve primarno večeras pokazali. Naravno da su nam ostale neke alternative za međusobni susret u Španjolskoj", komentirao je susret Repeša. U oba susreta na Efes kupu najveću je minutažu, zanimljivo, dao Davoru Kusu. Sada nam slijedi polufinalni susret s nešto slabijim protivnikom - Poljskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!