Košarka

Rusi rastavili Talijane, Srbi Poljake

Branimir Korać • subota, 25.08.2007.

Uz Efes kup u Izmiru, paralelno se u Bambergu održava i Superkup na kojem se natječu četiri reprezentacije sudionice Eurobasketa u Španjolskoj. Talijani su već prvog dana osramoćeni od strane Rusa, slično kao Poljaci u Izmiru od strane Srba...

Talijani su na Superkupu u Njemačkoj izbjegli totalnu blamažu protiv Rusa i upisali poraz 77:59. Rusija ih je pregazila u prvoj fazi utakmice i povratka više nije bilo. Nervoza je rasla, tehničku je zaradio i kapetan Soragna, a to neraspoloženim Talijanima nimalo nije pomagalo.

Rusi su savršeno otvorili utakmicu, dobili prvu četvrtinu s 23:6 i tu već otvorili put prema pobjedi. Najvišu prednost imali su u 25. minuti susreta kada su vodili s ogromnih 63:34. Najbolji u ruskom sastavu bili su Monja s 13 poena te Kiriljenko i Savrašenko s po 12. Kod Italije po deset su ubacili Mancinelli i Bulleri.

U drugom susretu Njemačka je očekivano nadigrala Portugal i slavila 69:51. Portugalci nisu imali rješenja za Nowitzkog i društvo i već nakon 13 minuta domaćin turnira je imao 25:16. Potkraj treće četvrtine slijedi novo odvajanje za plus 14 i tu je pobjednik riješen.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Dirk Nowitzki s 18 te Ademola Okulaja s 14 i Demond Greene s 11 poena bili su najefikasniji Nijemci dok je Portugal predvodio Elvis Evora s 12 poena i deset skokova.

Na poprištu druge hrvatske pobjede na Efes kupu u Izmiru, Srbija je u prvom susretu dana nadigrala Poljsku sa 100:68. Potpuna dominacija naših istočnih susjeda koji su već u prvih deset minuta poveli 35:14 i poručili skromnoj Poljskoj što može očekivati od ovog susreta.

Šuterski izuzetno raspoložena reprezentacija Srbije imala je 50 posto ubačaja za tricu i 65 posto za dva što je logično dovelo do lagane pobjede, posebice jer su Poljaci bili debelo ispod 50 posto ubačaja iz igre. U reprezentaciji Srbije najistaknutiji bili su Zoran Erceg s 18 poena (6/6 iz igre) te Miloš Teodosić (4/4 za tricu) i Darko Miličić s po 15 poena. Kod Poljaka Szimon Szewczyk s 11 poena jedini je bio dvoznamenkast.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!