Vodeni sportovi

Ruski double u Starom Gradu

Maja Giljanović • subota, 25.08.2007.

U iznimno jakoj konkurenciji 32. Međunarodnog prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju koje se danas sa startom u osam sati održalo u starogradskoj luci pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Stipe Mesića, pobjedu su u obje konkurencije ubilježili ruski predstavnici...

Faros maraton u duljini od 16 kilometara ove je sezone privukao vrhunsku konkurenciju pa su organizatori na čelu s utemeljiteljem Vinkom Šoljanom imali slatkih problema u selekciji prijavljenih: njih 41 iz 18 zemalja s tri kontinenta (primjerice Egipta, Indije ili susjedne nam Crne Gore) se prijavilo do isteka roka po propozicijama MHPDP-a, posljednjeg dana 31. srpnja, a nastupilo ih je 31.

Muška je konkurencija ove godine obećavala čak i obaranje rekorda staze Rusa Jevgenija Bezručenka iz 2002. godine (3:05.07), a glavna se bitka očekivala između sunarodnjaka mu i štićenika Vladimira Djačina inače svjetskog prvaka na 10 kilometara iz Melbournea u ožujku ove godine, Francuza Gillesa Rondyja, aktualnog europskog, pak, prvaka na 25 kilometara te Nijemca Alexandrea Studzinskog, branitelja prošle godine osvojenog naslova pobjednika.

Djačin je na koncu u skladu s renomeom vodećeg u poretku Svjetskog kupa opravdao status favorita i na najbolji mogući način potvrdio da će u ovo vrijeme iduće godine biti prvi tip za zlato na 10 000 metara koje na Olimpijskim igrama u Pekingu ulaze po prvi put u program OI-a.

Rusko je slavlje trebala i doista jest, u konkurenciji među ostalima Ivete Hlavačove inače rekorderke La Manchea te naše sve konkurentnije 15-godišnjakinje Karle Šitić, upotpuniti obranom prošlogodišnjeg naslova pobjednice prva favoritkinja, Ana Uvarova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!