Košarka

Srbi i Slovenci poraženi

Kristian Hohnjec • nedjelja, 26.08.2007.

U finalu Efes kupa Hrvatska će ponovo igrati protiv domaćina Turske, koja je u zanimljivom susretu bila bolje od reprezentacije Srbije. Od mnogobrojnih subotnjih prijateljskih susreta izdvajamo i poraz Slovenije u Mariboru, bolji su bili Francuzi...

Turci su dobili polufinalni sraz sa Srbima, bilo je 91:88. Izjednačeno prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 40:40, a u trećoj četvrtini domaćin je uspio napraviti 11 poena razlike uoči posljednjih deset minuta. Srbija u završnici nije mogla uhvatiti priključak, između ostalog zahvaljujući brojnim promašajima s linije za slobodna bacanja. Najefikansiji kod pobjednika Mehmet Okur s 17 poena, Ibrahim Kutluay ubacio je 16, kao i najugodnije iznenađenje Engin Atsur koji je dodao i pet asista. Glavne srpske zvijezde odigrale su dobro, ali im je nedostajala širina. Gurović i Miličić ubacili su po 23 koša, Jarić je dodao 15 poena, ali i šest izgubljenih lopti.

Također u Izmiru, Latvija je bila bolja od loše Kine 100:78. Andris Biedrins za 27 minuta postigao je jednako toliko koševa i tome dodao 18 skokova. Sandis Valters ubacio je 15, a Veselovs 14 poena. Kod Kineza standardno najbolji veteran Zhi Zhi Wang (27 koševa) i mlada nada Yi Jianlian (24 koša).

Slovenci su ugostili Francuze i izgubili 87:90, pokušaj Jake Lakoviča s 10 metara u zadnjoj sekundi zamalo je prošao kroz obruč. Kao što konačan rezultat sugerira bio je to vrlo izjednačen susret. Sve francuske koševe postigla su šestorica igrača. Najviše Tariq Kirksay (18), najmanje Joseph Gomis (11). Dvoznamekasti su još bili Yakhouba Diawara (16), Florent Pietrus (16), Tony Parker (14) i Boris Diaw (15). Kod Slovenaca Lakovič je zabio 16 poena, dok su Nesterovič i Smodiš dodali po 12.

Drugog dana turnira u Bambergu Njemačka je bila bolja od Rusije 66:65, nakon što su prvu četvrtinu završili s prednošću 23:7. Dirk Nowitzki zabilježio je double-double sa 17 koševa i 11 skokova, Ademola Okulaja dodao je 18 koševa, dok je Steffen Hamman zabio 13 uz pet asistencija. Kod Rusije Kirilenko je imao 15 koševa i osam skokova, a mladi Ponkrašov dodao je 10 poena.

U drugom susretu Italija je lako 79:60 svladala Portugal. Basile (bez promašaja) i Mancinelli (7/8 šut) bili su iznimno precizni, svaki je postigao po 18 koševa. Kod Portugala nitko nije postigao više od osam koševa, toliko je uspjelo Evori i Fernandesu. Nova neugodnost za Italiju je došla u vidu iščašenja gležnja Angela Giglija, koji se ozlijedio prilikom početnog podbacivanja. Ponajbolji visoki talijanski igrač ne bi trebao duže izostati, odnosno biti upitan za Eurobasket. Sutra se sastaju današnji pobjednici, dok Rusija igra s Portugalom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!