Rukomet

Favoriti uvjerljivo, Hrvati debitirali

Petar Plevnik • nedjelja, 26.08.2007.

Sa četiri subotnja susreta započelo je nova sezona Bundeslige. Favoriti su već na početku pokazali kako neće imati popusta prema nikome, a svoj su debi na njemačkim parketima imala i tri hrvatska igrača, od kojih je najbolji dojam ostavio Mario Kelentrić...

Lübbecke Velimira Kljaića na svom je parketu dočekao Flensburg, u čijim redovima zbog ozljede nije bilo Blaženka Lackovića. Prema očekivanjima, gosti su se i bez Laca bili premoćni te su na kraju slavili sa uvjerljivih 34:22. Debi na vratima domaćina imao je Nikola Blažićko sa osam obrana, dok Josip Čale nije nastupio. U redovima Flensburga prvo ime Anders Eggert sa osam pogodaka.

Pomlađeni Lemgo na domaćem je terenu bio bolji od Göppingena sa 27:23. Sastav Volkera Zerbea do pobjede su predvodili Kraus sa sedam te Kehrmann sa pet pogodaka, dok kod gostiju najbolji Rajković sa devet pogodaka. Debi u redovima gostiju imao je Dalibor Anušić, no hrvatski se pivot nije uspio upisati u strijelce nerealiziravši pritom sedmerac.

Branitelj naslova i najveći favorit u novoj sezoni Kiel očekivano se lako obračunao sa Melsungenom (39:28). U redovima gostiju odličan debi imao je Mario Kelentrić. Hrvatski je reprezentativac za 50 provedenih minuta sakupio 12 obrana. Kod Kiela najbolji Kavtičnik sa devet te Andersson sa osam pogodaka, dok je Valo zabio sedam za goste.

Očekivanu pobjedu upisao je i Wilhelmshaven svladavši goste iz Mindena sa 28:22. Po pet su pogodaka u redovima domaćih postigli Gylfason, Bedzikowski i Oliver Köhrmann, dok je odličnu partiju sa četiri pogotka pružio Kristijan Ljubanović. Kod gostiju devet pogodaka Niemeyera.

Susreti Essen - Großwallstadt te Ballingen - Magdeburg na rasporedu su u srijedu, Füchse Berlin - Nordhorn te Gummersbach - Rhein Neckar Löwen igraju u četvrtak, dok je dvoboj HSV-a i Wetzlara na rasporedu tek u prosincu.

Bundesliga, prvo kolo:
Lemgo - Göppingen 27:23, Kiel - Melsungen 39:28, Lübbecke - Flensburg 22:34, Wilhelmshaven - Minden 28:22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!