Rukomet

Ne može Hrvatska, može Švedska

Vedran Stilin • nedjelja, 26.08.2007.

Nakon što smo prekjučer izgubili bitku za finale s Nijemcima te danas s istim ishodom okončali susret protiv Danaca, Hrvatska je Svjetsko prvenstvo do 20 godina okončala na četvrtom mjesto. Ostalo je još samo vidjeti koja će se reprezentacija okititi svjetskim zlatom…

Iza Njemačke je odlično Prvenstvo, nizali su pobjede za pobjedom te su tek u posljednjem susretu drugog kruga poraženi upravo od Šveđana i tako u polufinalu dobili Hrvatsku. Taj susret je protekao u potpunoj dominaciji Nijemaca te su nakon plasmana u finale mogli biti zadovoljni odabirom puta.

Konačni poredak

1. Švedska
2. Njemačka
3. Danska
4. Hrvatska
5. Španjolska
6. Egipat
7. Francuska
8. Slovenija
9. Rusija
10. Makedonija
11. Koreja
12. Kuvajt
13. Argentina
14. Slovačka
15. Portugal
16. Brazil
17. Tunis
18. Bugarska
19. Angola
20. Kina

S druge strane Šveđani su "visili" do posljednjih 60 minuta drugog dijela po skupinama, ali su se uz dosta hrabrosti i sreće plasirali u polufinale gdje su u zanimljivom dvoboju svladali Dansku i tako dobili ponovno priliku pokazati Nijemcima tko je jači.

Prvih 30 minuta finalnog susreta mirisalo je na izjednačenje u međusobnim dvobojima te je sve ukazivali na zlato Nijemaca koji su imali prednost na poluvremenu 18:13. Šveđani u tom dijelu igre nisu imali odgovor na odličnu igru njihovih protivnika koji su sa svih pozicija predstavljali pravu noćnu moru za vratare Sjostanda i Palicka.

Da stvar bude poraznija za Skandinavce, u prvih nekoliko minuta drugog dijela zaostatak je narastao na sedam pogodaka te je malo tko u tom trenutku računao na njihovo konačno slavlje. Ipak, vjera u svoje mogućnosti donijela je sjajan niz i veliki preokret na terenu što je rezultiralo zaostatkom od samo jednog pogotka nakon 44 minute igre (22:21).

Potpuno slomljeni Nijemci nekoliko puta su još uspjeli vratiti prednost na svoju stranu, ali kada su Backstom i Friden u 58. minuti donijeli Švedskoj prednost 31:27 znalo se da njihovi protivnici više neće pronaći pravi odgovor te je tako finalni dvoboj okončan pobjedom Švedske 31:29.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bio je Joakim Backstrom sa sedam pogodaka, dok je kod poraženih najviše puta pogodio Robina Haller (osam golova).

Svjetsko prvenstvo do 20 godina, Makedonija (finale):
Švedska – Njemačka 31:29 (13:18)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!