Košarka

Warren: "Možemo biti jako opasni"

Bruno Blumenschein • ponedjeljak, 27.08.2007.

Posjet zubaru je razlog zašto Chrisa Warrena nije bilo na Ciboninoj prozivci u Zagrebu. Priključio se momčadi na kondicijskim pripremama, čime je ušao u treću zagrebačku sezonu. Rijetki su takvi vukovi...

Još malo treba da Chris Warren, kao pravi turistički vodič, počne pokazivati ljudima Zagreb. Ulaskom u treću sezonu pokazao se kao stranac, koji više nije stranac i zato je itekako kvalificiran za davanje prognoza na početku priprema. Prvih pod paskom Josipa Vrankovića: "Novi trener je donio pozitivnu atmosferu i radujem se što ćemo raditi skupa. Vidjet ćemo kakav će koncept i stil postaviti, ali zasad sam jako zadovoljan."

Prije prognoza o nadolazećoj sezoni, Chris je ponudio pogled na prošlu. Ciljevi ostaju isti: "Imali smo dobru sezonu, ali propustili smo Top 16 Eurolige i nismo osvojili NLB ligu što smo trebali, tako da su to, uz osvajanje hrvatskog prvenstva, glavni ciljevi. Imamo jako talentiranu momčad, već se pokazuje da smo dobro "kliknuli" skupa i mislim da možemo biti jako opasna momčad u Euroligi. ".

Slika 2 od 2.
Foto: Ivor Krapac

Prošao je 26-godišnji Panamac suradnju s dvojcem Penn-Davison, a slijedi suradnja i s novim američkim dvojcem Kelley-Hoskin, za koje ima samo najbolje mišljenje. "Zasad su dojmovi samo pozitivni. Tre (Kelley) je išao u moju srednju školu tako da sam ga gledao i već tad sam rekao "taj dečko je talentiran". Sam (Hoskin) je igrao u Olympiakosu i pokazao je da ima kvalitetu za najjaču košarku. Uz to je unutarnji igrač, što će nam dobro doći u novoj sezoni. Dolazi nam još Ayuso, koji je odličan šuter i svake večeri može zabiti 30 poena. Sad nam predstoji da se uigramo i postanemo prava momčad.", kaže Warren.

Prošlogodišnja momčad nije imala hijerarhiju i go-to igrača za posljednje sekunde utakmica. Kakvu Cibonu može očekivati zagrebačka publika u novoj sezoni? "Spremni smo biti momčad koja može igrati brzu košarku, uz velik broj napadačkih opcija. Međutim, treba biti kvalitetan u skoku i obrani, a onda će doći i napadačka učinkovitost.", ponovio je Warren tvrdnju koja vrijedi od prošlih sezona kada je na klupi vukova bio Dražen Anzulović.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Tijekom ljeta su krenule i pripreme panamske reprezentacije za prvenstvo Amerika, koje se igra ovih dana u Las Vegasu. Chris nije tamo, ali njegov brat Jamahr je. Koji su razlozi za neodaziv nacionalnoj vrsti?

"Ljudi iz Panamskog košarkaškog saveza su me nekoliko puta zvali da dođem igrati, ali ja ne želim zbog loše organizacija i momčadi koja ne igra timsku košarku.", kaže Warren, koji ipak prati događanja u Las Vegasu: "Vidio sam da su izgubili sa 30 koševa razlike, tako da me zanima što će Ayuso reći na to. Sigurno mi neće biti lagano.", rekao je uz osmijeh i otišao na odmor, za koji kaže da je najgori dio priprema na Bjelolasici jer su igračima najbolji prijatelji televizor i Playstation, a većinu filmova znaju napamet.

Uvijek dobro raspoloženi Warren tako će i u novoj sezoni biti jedna od najvažnijih karika u momčadi Cibone, a svoju kvalitetu je potvrdio u prethodne dvije epizode "pod Tornjem".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!