Tenis

Lloyd odabrao, Prpić ne može

Ivor Krapac • utorak, 28.08.2007.

John Lloyd, izbornik britanske reprezentacije, odlučio se za kvartet s kojim će se suprotstaviti Hrvatskoj u kvalifikacijama za povratak/ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa. Britanci će očito biti spremni, dok u taboru hrvatske reprezentacije stvari ne izgledaju sjajno...

Lloyd će se 21. - 23. rujna na wimbledonskom terenu broj jedan prvenstveno osloniti na Andyja Murrayja i Tima Henmana, koji će se u ovom susretu oprostiti od tenisa, a u subotnjim parovima nije upitan Jamie Murray. Pozvan je i Jamie Baker, vjerojatno kao kandidat samo za parove, normalno, pod uvjetom da svi ostali Britanci ostanu zdravi.

S druge strane, Goran Prpić i dalje ne zna na koga će moći računati. Najveći problem je ozljeda desnog ramena Marija Ančića zbog koje će Mario, kako je kazao kolegama koji u New Yorku prate US Open, pauzirati četiri ili pet tjedana, što znači da ga neće biti u Londonu.

Slika 1 od 2.

Vezane vijesti

Ivo Karlović još uvijek nije potvrdio hoće li se odazvati na eventualni (vjerojatni) Prpićev poziv da se vrati u reprezentaciju, tako da su zasad sigurni jedino Ivan Ljubičić i Marin Čilić. Molimo za njihovo dobro zdravlje i što bolju formu u idućih nekoliko tjedana.

U nedostatku Ančića i ovisno o raspletu situacije s Karlovićem, u konkurenciju za reprezentativni nastup mogli bi doći Roko Karanušić i Lovro Zovko kao kandidat za parove. Obzirom na sve probleme s kojima se suočava izbornik Prpić, dovoljno je razloga da se Britanci osjećaju samouvjereno i ističu nadu da će oni dogodine igrati u Svjetskoj skupini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!