Rukomet

Los Cuatros Fantasticos

Ivan Ambroš • srijeda, 29.08.2007.

Bez naših Džombe i Vorija Asobal liga ulazi u novu sezonu. Metličić sa Ciudad Realom kreće u obranu osvojenih titula. Baliću i Dominikoviću će za što bolji plasman Portlanda u sljedećoj sezoni pomoći i Matošević. Dobra je vijest da će za Ademar Leon zabijati i Valčić koji je došao praviti društvo Aliloviću. Izvrsnim pojačanjima Barcelona je istakla kandidaturu za titulu, a gužva je nastala među vratnicama gdje će se Losert za minutažu boriti s Barrufetom i Hvidtom…

BM. Ciudad Real

U ekipi iz Manche naš je Splićanin Petar Metličić ostao usamljen. No, s obzirom da je profesionalac u pravom smislu riječi to ga previše neće smetati. Za španjolske medije je o pripremama za novu sezonu izjavio: „ Pripreme su naporne, ali kad znamo što nas sve čeka, jasno je da i trebaju biti takve.“

Odlazak Džombe (Zagreb CO), Belausteguija (Logrono), Fisa (Logrono), Aguirrezabalage (Logrono) i Prieta (Valladolid) pokušati će nadomjestiti desni vanjski Parrondo i srednji vanjski Chema koji su došli iz Valladolida, lijevi vanjski Viran iz Ademar Leona, desno krilo Hjermind iz Koldinga i pivot Laen iz Gudmea.

Slika 2 od 2.
Foto: Maribel López

Iako je bilo govora o odlasku u rukometnu mirovinu, Talant Dujshebaev se za ovu sezonu ipak upisao na mjesto trenera, no nitko se neće iznenaditi ako u svojoj 38-oj godini ponovo i istrči na parket.

Kad se titule prvaka Španjolske, osvajača Superkupa Španjolske, pobjednika Španjolskog kupa i klupski prvak svijeta osvoje u istoj sezoni, zvuči zastrašujuće. No, otkad je Dujshebaev na klupi to je realnost Ciudad Reala koji više ne osvaja titule nego ih sad brani. Tako će i 9. rujna braniti naslov pobjednika Superkupa Španjolske protiv Barcelone.

Jedina mrlja iz prošle sezone je ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka u kojoj su branili titulu prvaka Europe. Iako ovogodišnja pojačanja ne ulijevaju pretjeranu nadu u kvalitativni iskorak ekipe, teško je zamisliti da Metličić i društvo ovu sezonu neće završiti bar s par trofeja u džepu.

Portland San Antonio

Slika 3 od 3.
Foto: Dario Dodić

Za razliku od Ciudad Reala, u Pamploni se stvara hrvatska kolonija. Uz Splićanina Ivana Balića koji je već postao zaštitni znak Portland San Antonija i Metkovca Davora Dominikovića, ove sezone će na vratima stajati i Riječanin Valter Matošević.

Ekipa iz Navarre ozbiljniju titulu nije vidjela već dvije godine, a stvari baš i ne idu na bolje. Najveći je problem trenutno odlazak Rocasa, Lozana i Hvidta koje je pokupovala Barcelona. Niti Zupo Equisoain više nije na klupi, zamijenio ga je bivši Altein trener Javier Cabanas. Tako da je veliko pitanje koliko će novopridošli trener, desni vanjski Malmagro iz Granollersa, desno krilo Hernandez iz Barcelone i naš Matošević iz Wetzlara doista pojačati ekipu u sljedećoj sezoni. Za klub u kojem igra najbolji rukometaš svijeta, pojačanja bi mogla biti i bolja.

Caja Espana Ademar León

Slika 1 od 1.

Novost je da i Ademar Leon od ove sezone u svojim redovima ima dva Hrvata. Mirku Aliloviću se pridružio Tonči Valčić koji je stigao iz Torrevieje. Tu su još došli srednji vanjski Sarmiento iz Almerije, lijevi vanjski Aguirrezabalaga iz Alcobendasa i lijevi vanjski Ruesga iz Barakalda. Odlaskom trenera Cadenasa u Barcelonu, otvorilo se mjesto za brazilskog izbornika koji se odaziva na ime Jordi Ribera. Još su otišli Entrerrios u Valladolid, Viran u Ciudad Real, Schlinger u Bregenz i Perales u Valladolid.

Iako transferi ne otvaraju mjesta za velike najave sljedeće sezone, raduje činjenica da ćemo i Valčića od sada gledati u jakom klubu kakvog i zaslužuje.

F.C. Barcelona CIFEC

Slika 4 od 4.
Foto: Dario Dodić

I Venio Loser je odlaskom Igora Vorija ostao sam u Barceloni. No, mora se reći da, ako se itko pojačao u pravom smislu te riječi, onda se pojačala Barcelona. Iz Portlanda su kupili Lozana, Hvidta i Rocasa a iz Valladolida nezaustavljivog Gulla i solidnog Garabayu. Tu je još došao i Noddesbo iz Koldinga za slučaj da Garabaya ne uspije u potpunosti nadomjestiti našeg Igora Vorija.

Katalonski su klub još napustili Škrbić koji je otišao u Sagunto, Hernández u Portland, Peruničić u Algeciras, Figueras u Almeríu, Maqueda u Alcobendas, Puig u Valladolid, Catarin u Corunu i Caracuel koji se oprostio od rukometa. Osim što je sigurno da će novi trener Manuel Cadenas ove sezone doista na raspolaganju imati vrhunske rukometaše, isto tako je sigurno i da će uz Hvidta i Barrufeta naš Venio imati tešku zadaću izboriti se za mjesto u prvoj ekipi.

Ostatak lige dolazi u drugom najavnom tekstu španjolskog Asobala…

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!