Nogomet

Ivanković: "Bitna su jedino tri boda"

Vedran Attias • subota, 01.09.2007.

Dinamo je svladao Zagreb u Kranjčevićevoj, stigao do sedme ovosezonske pobjede i tako barem donekle iza sebe ostavio poraz od Werdera. Trener Branko Ivanković smatra da je najbitnije bilo osvojiti tri boda, dok Miroslav Blažević smatra da je utakmicu odlučila velika razlika u kvaliteti dva kluba...

Konferencija za novinare je bila prilično zanimljiva. Otvorio ju je gostujući trener Branko Ivanković: "U ovoj utakmici je nama bilo najbitnije osvojiti nova tri boda i zadržati razliku između nas i naših pratitelja. Htjeli smo ovdje u Kranjčevićevoj i pred televizijskim gledateljima prikazati dobru igru, ali očito je kako je utakmica protiv Werdera ostavila traga. Nedostajalo nam je agresivnosti jer je došlo do fizičkog pražnjenja protiv Werdera" Trener modrih posebno je zadovoljan s određenim dijelovima igre svoje momčadi: "Prvih dvadesetak minuta smo igrali odlično, ali nakon toga je došlo do neobjašnjivog pada. Na kraju poluvremena smo dobili uobičajeni gol koji mi dobivamo - iz ničega."

Drugi dio je Dinamo odradio rutinski i priveo utakmicu kraju: "Drugo poluvrijeme smo imali jednu kontrolu igre i šteta je što ju nismo okrunili četvrtim pogotkom koji bi sigurno dodatno probudio moje igrače." Posebno je drago treneru Ivankoviću što će se njegovi igrači odmoriti i skupiti snagu za dvoboje s Ajaxom: "Pobjeda i tri boda su tu, a pred nama je petnaest dana stanke gdje će se igrači odmoriti i regenerirati."

Domaći trener Miroslav Blažević nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi, ali rekao je kako je to maksimum što njegova momčad može pružiti protiv Dinama: "Mi smo imali jedan dobar period igre, ali je činjenica kako je razlika u kvaliteti tako velika da je bilo teško očekivati da možemo nešto više napraviti. Dinamo ima jednu ekipu koja se može nositi s najboljim momčadima na svijetu. Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima - oni su se trudili, ali nisu mogli više od poraza."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Na pitanje novinara zašto je Ibričić danas igrao stopera, Ćiro je odgovorio: "Perfektnu utakmicu je odigrao. Reci ti meni koga sam ja mogao stavit? Da sam ikoga mogao stavit bi ga stavio, ali ja jednostavno nemam lijevog stopera." Trener Dinama je na pitanje je li ga zabrinjava što je Dinamo (opet) primio gol rekao sljedeće: "Da. Danas smo opet dobili jedan gol iz ničega i obrana je dio igre kojeg mi permanentno vježbamo i tražimo poboljšanje."

Trener Dinamo je prokomentirao kako je zadovoljan s igrom igrača koji su danas dobili priliku, a koji inače nisu standardni: "Ja uvijek tražim od svih igrača još više, a kada je riječ o Gueli onda se tu radi o jednom novom igraču koji još uvijek ima problema s adaptacijom na zahtjeve igre i na momčad. Ne poznaje niti jezik niti ništa i kod njega su normalne oscilacije koje idu od fenomenalnih poteza do nekakvih slabih dijelova igre. Vugrinca mi moramo osposobiti za petnaest dana za utakmicu protiv Ajaxa jer Mandžukić nema pravo nastupa, a Šokota još uvijek ne trenira zbog ozljede. Lončarić je sjajno branio u Osijeku, a i danas je dobro počeo. Imao je grešku kod jednog ispucavanja, ali to je rezultat njegovih godina i nekonstantnih nastupa. Filip je prošle sezone pokazao kako je vratar na kojeg Dinamo može računati i tu ne vidim nikakve probleme."

Trener Blažević na pitanje o usporedbi Dinama i Hajduka kratko i jasno rekao je: "Tu se nema šta uspoređivati - Dinamo je u velikoj prednosti. Razlika je tako velika i Dinamo će se još jednom prošetati kroz prvenstvo." Sljedeće pitanje je također bilo upućeno treneru Zagreba, je li možda njegovo trenersko mjesto uzdrmano ovim, trećim porazom, ove sezone? Odgovor trenera Zagreba u stilu uličnih razgovora nije za citat na ovom sportskom portalu. Vrlo primitivan odgovor i psovanje kojim je gospodin Blažević odgovorio nikako nisu način na koji bi se trebala razgovarati i ponašati jedna javna osoba.

Dinamo je ostvario novu pobjedu i upisao tri boda i to je jedino bitno treneru Dinama kojem je sada cilj odmoriti momčad za vrlo bitne utakmice s Ajaxom, a što se tiče Zagreba jasno je kako protiv Dinama nisu imali nikakve šanse.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!