Rukomet

Šprem poništio Blažička

Petar Plevnik • nedjelja, 02.09.2007.

Nakon što su prošlog vikenda započeli novu sezonu, ovog su vikenda Bundesligaši odradili drugo kolo. Kao ni u prvom, ni drugo kolo nije donijelo iznenađenja, a za nas najzanimljiviji je bio dvoboj Nordhorna Gorana Šprema te Lübbecke Velimira Kljaića...

Nakon pobjede u Ballingenu, Magderburg se i svojim navijačima predstavio pobjedom. Sastav Bogdana Wente rutinski je slavio protiv Essena sa 31:25. Domaćine su do pobjede predvodili Springer i Theuerkauf sa osam, dok kod gostiju šest pogodaka Klesniksa.

Jednako uvjerljiv kao u Nettelstadtu prošlog vikenda, Flensburg je bio i na svom parketu protiv Wilhemshavena. Predvođen Pettersonom sa šest pogodaka europski je viceprvak upisao laganih 35:25. Još jednu vrlo dobru partiju za Wilemshaven pružio je naš Kristijan Ljubanović koji je sa pet postignutih pogodaka, uz O.Köhrmanna sa osam, bio najbolji igrač gostiju.

Ista priča vrijedi i za Kiel, koji je lakoćom prošao gostovanje kod Großwallstadta. Zebre su slavile sa visokih 40:26 i to ponajviše zahvaljujući osam pogodaka Kavtičnika, dok su Andersson i Karabatić zabili po šest. Kod domaćina šest pogodaka Müllera.

Kolu uvjerljivih pobjeda pridružio se i HSV, koji se s gostovanja kod Melsungena kući vratio sa pobjedom od 39:29. U redovima aktualnog njemačkog viceprvaka sjajni su bili njemački reprezentativci Jansen sa devet te Hens sa sedam pogodaka, dok kod domaćina šest pogodaka Kurčeva. Mario Kelentrić nije imao svoj dan; za 38. minuta na vratima domaćina obranio je tek tri udarca.

Slika 1 od 1.

Gostujuću pobjedu iz prošlog kola na svom je parketu potvrdio i Nordhorn svladavši Lübbecke sa 33:28. Goran Šprem nije imao previše milosti za Kljaića, Blažička i Čalea, budući da je sa šest pogodaka uvelike doprinijeo pobjedi Nordhorna. Gosti bi i puno teže stradali da na vratima nisu imali odličnog Blažička sa 13 obrana te Datukashvilija sa čak 15 pogodaka. Svoje prve pogotke u Bundesligi postigao je i Čale, bivši igrač Medveščaka dva se puta upisao u strijelce.

Da je još daleko od prave forme Gummersbach je potvrdio već u prvom kolu uvjerljivim domaćim porazom od Kronau, a u drugom se kolu jedva domogao bodova na gostovanju u Mindenu. Junak susreta bio je Gunnarson zahvaljujući čijem je pogotku devet sekundi prije kraja susreta Gummersbach stigao do konačnih 24:23. Kod domaćina najbolji Just sa osam, kod gostiju Sigurdsson sa šest pogodaka.

Nakon uvjerljive pobjede protiv Gummersbacha, Kronau je rutinski na domaćem parketu svladao Ballingen. U pobjedi od 33:28 istaknuo se dvojac Jurašik sa devet te Velyky sa sedam pogodaka, dok kod gostiju šest pogodaka Bracka.

Do prve pobjede u novoj sezoni stigao je Göppingen. Sastav Velimira Petkovića na svom je parketu svladao novaka u ligi Füchse Berlin. Svoj doprinos domaćoj pobjedi jednim je pogotkom dao i Dalibor Anušić, a najzaslužniji za slavlje Göppingena svakako je Manojlović sa osam pogodaka. Kod gostiju najbolji Wilczynski sa šest pogodaka.

Susret između Wetzlara Kreše Ivankovića i Lemga na rasporedu je u srijedu.

Bundesliga, drugo kolo, rezultati:
Magdeburg - Essen 31:25, Minden - Gummersbach 23:24 Großwallstadt - Kiel 26:40 Flensburg - Wilhemshaven 35:25, Kronau - Balingen 33:28, Melsungen - Hamburg 29:39, Göppingen - Berlin 22:20 Nordhorn - Lübbecke 33:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!