Rukomet

Potpisan ugovor o gradnji splitske dvorane

HINA • utorak, 04.09.2007.

U Splitu je danas potpisan Ugovor o privatno-javnom partnerstvu u gradnji športske dvorane u Lori za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009.

Ugovor su potpisali grad Split i tvrtka "Sportski grad TPN", koju su namjenski za gradnju dvorane osnovali konzorcij Konstruktor-inženjering, Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) i Dalekovod, najpovoljniji ponuđač odabran na međunarodnom javnom natječaju.

U gradnju će biti uloženo 147 milijuna eura, a dvorana s gledalištem za 12 i pol tisuća ljudi i popratnim sadržajima, treba biti izgrađena do 30. prosinca 2008.

Rok je za gradnju poslovnih sadržaja, garaže s 1500 parkirališnih mjesta i 25-katnog, stotinu metara visoka poslovno-turističkog tornja, najviše zgrade u Hrvatskoj, 15. prosinca 2010.

Ukupna površina izgrađenih objekata bit će 136 tisuća četvornih metara, od čega na poslovne sadržaje otpada 59 tisuća.

Slika 1 od 2.
Foto: Boško Perlain

Ugovor su potpisali splitski gradonačelnik Ivan Kuret u ime javnog i direktor tvrtke "Sportski grad TPN" Vice Dodig u ime privatnog partnera.

Privatni će partner, po ugovoru, financirati izgradnju dvorane i poslovnih prostora, pribaviti građevne i uporabne dozvole, te upravljati radom i održavati objekt idućih 30 godina. Nakon 30 godina objekt će bez tereta i besplatno biti predan gradu Splitu.

Gradonačelnik Kuret kazao je kako je riječ o prvom javno-privatno partnerstvu u Splitu, najvećem takve vrste u Hrvatskoj, kojim započinju kapitalna ulaganja kakvih u tom gradu nije bilo nakon Mediteranskih igara 1979. "Potpisivanje ugovora dokaz je naše odlučnosti da dovršimo dvoranu i cijeli kompleks u roku", poručio je Kuret.

Predstavnik privatnog partnera Vice Dodig istaknuo je kako zadaća koja je pred njima ne će biti nimalo laka, no kako će investitor i graditelji svakako posao dovršiti u roku.

Grad Split će se, po ugovoru, dvoranom koristiti 52 dana na godinu i redovito plaćati mjesečnu zakupninu od 4,9 milijuna eura na godinu. Od toga će polovicu plaćati Vlada po već zaključenu sporazumu između grada i Vlade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!