Rukomet

Octavio Pilotes Posada – Hrvatska u malom

Ivan Ambroš • utorak, 04.09.2007.

Uz Vukasa u Torrevieji i Ostarčevića u Antequeri, još će pet Hrvata zaigrati za dva kluba sa sjeverozapada Španjolske koja su izborila nastup u Asobal ligi. Martinović, Bjeliš, Čupić i Prce igrat će za Octavio Pilotes Posada iz Viga, a Božić za Teucro iz Pontevedre. Ako njima pridodamo Paklene iz prve četiri španjolske ekipe, dolazimo do broja četrnaest, koliko će Hrvata ove godine igrati u španjolskoj Asobal ligi…

Odlaskom Gulla i Garabaye u Barcelonu, Valladolid teško da može ponoviti peto mjesto iz prošle godine. Još su otišli Parrondo i Chema u Ciudad Real. Od zvučnijih pojačanja tu su Raul Entrerrios i Perales iz Ademar Leona, Puig iz Barcelone te Prieto iz Ciudad Reala.

Aragon je uspio zadržati svoju prvu ekipu i ne bi bilo nikakvo čudo da nastavi sa svojim napredovanjem. Od pojačanja još su doveli Krivokapića iz Granollersa i Stankovića iz Bidasoe Irun. Podsjetimo, klub koji je tek 2005. ušao u prvu španjolsku ligu, prošlu je godinu završio na šestom mjestu Asobal lige, a zaigrao je i u finalu Kupa EHF-a.

Granollers pamti i bolja vremena što se rezultata i plasmana tiče. Da se ta vremena ponove potrudit će se Davor Čutura, najbolji strijelac prošle sezone, koji je došao iz Arratea i od kojeg se puno očekuje.

Arrate s druge strane ostvaruje najbolje uspjehe u povijesti kluba. U takvo ozračje dolazi Crnogorac Novica Rudović, sad već bivši lijevi vanjski našeg Osijeka.

Slika 1 od 1.

Odlaskom Tončija Valčića naš Triljanin Ivan Vukas ostao je jedini Hrvat u Torrevieji. Iako tek četiri godine u prvoj ligi, solidno se drže u sredini tablice gdje im je cilj ostati i sljedeće sezone.

Algeciras će se i u sljedećoj sezoni pouzdati u iskusnog Sergeja Pogorelova, kome će se pridružiti i Nenad Peruničić iz Barcelone. Njih dvojica će s ostatkom ekipe pokušati ostvariti bolji plasman od prošlogodišnjeg desetog mjesta.

Naš Velimir Rajić više neće igrati za Almeriu. Preselio se u Guadalajaru. No zato će u drugom andaluzijskom klubu igrati jedan Hrvat. Vladimir Ostarčević se izvrsno snašao u Antequeri. Klub koji je svoju prvu godinu među najjačim španjolskim klubovima zaključio na dvanaestom mjestu, ove sezone želi otići korak dalje. U tome se najviše pouzdaju u novo pojačanje pod imenom Rune Ohm koji u pomoć Ostarčeviću stiže iz Altee.

Havardu Tvedtenu kao glavnoj zvijezdi Ciudad de Logrona u ovoj će se sezoni pridružiti Fis, Belaustegui i Aguirrezabalaga iz Ciudad Reala. Ekipa koja je prošle godine tek ušla u prvu ligu i uspjela preživjeti, sudeći prema pojačanjima, ove godine želi više od toga.

Iza imena kluba Octavio Pilotes Posada iz Viga, povratnika u Asobal ligu, vjerovali ili ne kriju se čak četiri Hrvata. Dvadesetosmogodišnji Zagrepčanin vratar Ivan Martinović sa svojim je suigračima vratio klub u prvu ligu, a da tamo i ostanu pobrinut će se dva Metkovca i jedan Čapljinac: pivot Mario Bjeliš, desno krilo Ivan Čupić i lijevi vanjski Nikola Prce.

Još jedan povratnik u prvu španjolsku ligu će na vratima imati Hrvata. Klub je S.D. Teucro, a vratar je dvadesetčetverogodišnji Splićanin Vladimir Božić.

Prvo kolo Asobal lige igra se 15. rujna, a zagrijavanje je već odavno počelo.

Asobal liga, 1. kolo:
BM. Ciudad Real - BM. Ciudad de Logrono
F.C. Barcelona - S.D. Teucro
Portland San Antonio - J.D. Arrate
Keymare Almería - BM. Valladolid
C.BM. Torrevieja - CAI BM. Aragón
Octavio Pilotes Posada - Fraikin Granollers
BM. Antequera - Teka Cantabria
Algeciras BM. - C.D. Ademar León

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!