Rukomet

HRS upozorava Osječane

Sportnet • srijeda, 05.09.2007.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran uputio je pismo Gradskom poglavarstvu grada Osijeka u svezi novih okolnosti u izgradnji dvorane za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu 2009 godine koje će se održati u Hrvatskoj...

U pismu stoji:

Hrvatski rukometni savez izražava zabrinutost glede sudjelovanja grada Osijeka u domaćinstvu Svjetskog rukometnog prvenstava. Neovisno o političkim prilikama u gradu Osijeku, moramo upozoriti na rokove za izgradnju športske dvorane te molimo predstavnike Grada Osijeka da se izjasne o predloženom modelu izgradnje, koji je prihvatila i Vlada Republike Hrvatske.

Napominjemo da Hrvatski rukometni savez u roku od 30 dana mora donijeti odluku o gradovima domaćinima jer u toku mjeseca listopada očekujemo najavljenu inspekciju Svjetske rukometne federacije (IHF). U slučaju nemogućnosti izgradnje dvorane u Osijeku morali bi predložiti izmještanje športskih ogleda predviđenih za grad Osijek u neki drugi grad u Republici Hrvatskoj budući da to od HRS-a zahtjeva Svjetska rukometna federacija.

Još jednom izražavamo i svoju želju da grad Osijek ugosti najbolje svjetske rukometaše, sigurno je da četvrti grad po veličini u Hrvatskoj to zaslužuje, a suvišno je spominjati i koje bi se sve mogućnosti otvorile za gospodarstvenike, ugostitelje i turističke djelatnike na području Osijeka i Slavonije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!