Ostali sportovi

Odbojkaši u pohodu na medalju

Ivana Strahija • četvrtak, 06.09.2007.

S obzirom na grozote koje su se proteklih mjeseci događale u hrvatskoj odbojci, i uvjeravanje Radovana Malevića da jedino on može voditi Hrvatsku do medalje na Europskom prvenstvu, hrvatska javnost upravo to i očekuje. Premda je Malević u međuvremenu promijenio priču i tvrdi da je već samo prisustvovanje na EP velika stvar, Hrvati se nadaju da će se u sljedećih desetak dana nagledati dobrih igara naših reprezentativaca.

U Rusiju je hrvatska reprezentacija otputovala u ponešto oslabljenom izdanju, bloker Šime Vulin i libero Jura Boriskijevič nisu ni ušli u sastav, jer su u ključnom trenutku odlučili otići na pripreme k 'drugom izborniku'. Tako će hrvatske boje braniti Igor Omrčen, Inoslav Krnić, Marip Zelić, Timofej Žukovski, Darko Nojić, Željko Nojić, Roko Sikirić, Tomislav Ćošković, Toni Kovačević, Ivan Ćosić, Ivan Raič i Dragan Puljić.

Najveći su favoriti prvenstva Bugarska i Poljska, te domaća Rusija, a upravo s Bugarima će Hrvati po prvi puta ukrstiti mačeve. S neba pa u rebra, reklo bi se, pošto je Bugarska ove godine igrala Svjetsku ligu, kao uostalom i ostale dvije reprezentacije u skupini D (Finska i Italija), s time da su Bugari ušli i u završni turnir tog prestižnog natjecanja.

Za prvu je utakmicu izbornik Melević napravio detaljan plan taktike, a najviše će se pouzdati u servis i blok svojih igrača. Iz snimki utakmica Bugarske sa Svjetske lige izbornik je saznao još nekoliko pojedinosti u kojima Hrvati mogu nadmudriti Bugare, no ne poriče da će do pobjede biti teško doći.

Sve utakmice hrvatske reprezentacije u grupnom dijelu natjecanja:
Hrvatska – Bugarska 6. rujna 15 sati (13 po našem vremenu)
Hrvatska – Finska 7. rujna u 17.30 sati (15.30 po našem vremenu)
Hrvatska – Italija 8. rujna u 20 sati (18 po našem vremenu)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!